Ta popularna slastica je toliko obožavana da su njezini tvorci posegnuli za raznim začinima kako bi još više oplemenili okus u kojem su prije današnjih sladokusaca uživali Maje i Asteci.
Marinko Biškić za sebe kaže da je ovisnik o čokoladi.
- U svim receptima se trudim napraviti ono što je meni ukusno, a i cijeli posao sam pokrenuo kako bi napravio nešto za sebe, kaže vlasnik Nadalina čokolada koji iz dana u dan iznenađuje s novim kombinacijama okusa.
Neki okusi će iznanditi i najveće poznavatelje ove slastice, recimo bijela čokolada s ciklom ili prirodnom aromom mrkve ili tamna čokolada s okusom pelina ili hrena? Baš kao stvoreno za Uskrs!
Čokolada je poznata kao afrodizijak te potiće stvaranje dobrog kolesterola, a tamna čokolada je odličan antioksidans.
Boris Jurić iz Udruge ljubitelja čokolade otkrio je u emisiji Provjereno kako čokolada ima neka svoja pravila.
- Čokolada se ne bi smjela gristi, kockicu treba staviti u usta, pustiti da se topi i uživati.
Čokolada je idealan dar, problem je samo odabrati onu pravu između toliko kombinacija okusa: šampanjac, šafran, fefroni, mango, šipak, med.
Ona posebna i najskuplja stoji 1200 kuna, no rasprodana je...