Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kultura & zabava

Neobični okusi čokoladnih poslastica

10-04-2009 Piše Ema Branica/A.K.
komentari

Lavanda, maslinovo ulje, hren i parmezan su samo neki od okusa koji su se sljubili s čokoladom. Sve one koji su se u tjednima korizme odrekli užitaka i u tome su bili izdržljivi zanimat će koje su to ponajbolje čokolade na našem tržištu

Ta popularna slastica je toliko obožavana da su njezini tvorci posegnuli za raznim začinima kako bi još više oplemenili okus u kojem su prije današnjih sladokusaca uživali Maje i Asteci.

U trendu Božićni kolačići Nema čega nema Za vas smo složile bogat popis recepata za božićne kolače, sitne i kremaste Andrej Plenković s obitelji u posjeti Papi Lavu XIV. Elegantno izdanje Pogledajte elegantnu kombinaciju Ane Maslać Plenković za posjet Papi Danijela Martinović na koncertu Božić s Danijelom u Zagrebu 2025. - 3 Glamurozna i elegantna Haljina Danijele Martinović baš je kraljevska, perfektno joj stoji, a savršen je izbor za druženja u prosincu

Marinko Biškić za sebe kaže da je ovisnik o čokoladi.

- U svim receptima se trudim napraviti ono što je meni ukusno, a i cijeli posao sam pokrenuo kako bi napravio nešto za sebe, kaže vlasnik Nadalina čokolada koji iz dana u dan iznenađuje s novim kombinacijama okusa.

Neki okusi  će iznanditi i najveće poznavatelje ove slastice, recimo bijela čokolada s ciklom ili prirodnom aromom mrkve ili tamna čokolada s okusom pelina ili hrena? Baš kao stvoreno za Uskrs!

Čokolada je poznata kao afrodizijak te potiće stvaranje dobrog kolesterola, a tamna čokolada je odličan antioksidans.

Boris Jurić iz Udruge ljubitelja čokolade otkrio je u emisiji Provjereno kako čokolada ima neka svoja pravila.

- Čokolada se ne bi smjela gristi, kockicu treba staviti u usta, pustiti da se topi i uživati.

Čokolada je idealan dar, problem je samo odabrati onu pravu između toliko kombinacija okusa: šampanjac, šafran, fefroni, mango, šipak, med.

Ona posebna i najskuplja stoji 1200 kuna, no rasprodana je...

 

Pročitaj još
Pročitaj još