Glumica Natascha McElhone bila je u četvrtom mjesecu trudnoće kada se dogodila njezina najveća osobna tragedija. Njezin suprug, ugledni kirurg Martin Kelly umro je iznenada, u 43. godini, samo četiri dana nakon desete godišnjice braka

Jedini roditelj kojeg će Rex upoznati

Glumica Natascha McElhone koja je nedavno izgubila voljenog supruga, uglednog kirurga Martina Kellyja, bila je u četvrtom mjesecu trudnoće kada se dogodila njezina najveća osobna tragedija. Martin je umro iznenada, u 43. godini, samo četiri dana nakon desete godišnjice njihovog skladnog braka.

Kada sam rađala, nisam željela nikog pored sebe. Ako već Martin nije mogao biti sa mnom, nisam željela ni nikog drugog. Bilo bi mi previše čudno. Htjela sam biti sama, jer sam svjesna da sam ja jedini roditelj kojeg će upoznati i koji će biti s njim. Željela sam se odmah naviknuti na tu spoznaju.

37. godišnja glumica je pet mjeseci kasnije rodila sinčića Rexa, svoje treće dijete. Njegove je fotografije nedavno pokazala, ali je i dala emotivnu ispovijest o boli i tuzi koju je prolazila sa svojim sinovima, osmogodišnjim Theom i petogodišnjim Otisom.

- Nisam željela nikoga pored sebe na porodu. Ako već Martin nije mogao biti sa mnom, nisam željela nikog drugog. Bilo bi mi previše čudno. Željela sam Rexa roditi sama, jer sam znala da sam ja jedini roditelj kojeg će upoznati i koji će biti s njim. Željela sam se odmah naviknuti na tu spoznaju.

Humanist i vrsni liječnik

Natascha je otvoreno progovorila i o načinu na koji je doznala za suprugovu smrt. Tužna vijest joj je saopćena telefonom. Nataschi je ispala slušalica, a potom je pala na pod. U tom se trenutku nalazila u Americi gdje je snimala seriju 'Californication', a Martin se nalazio u Londonu.

Taj ugledni liječnik specijalizirao se za kraniofacijalnu kirurgiju i bio je poznat kao humanist i vrsni liječnik koji je pomogao mnogo djece s facijalnim deformacijama u dobrotvorne svrhe.

Kada je kolabrirao na stepenicama ispred svoga doma, već je počeo s pakiranjem kofera, jer je s djecom namjeravao posjetiti Nataschu u SAD-u. No, nisu se vidjeli.

Ime po legendarnom jazz glazbeniku

Natascha je djetetu dala ima Rex Coltrane Kelly jer je Martin obožavao jazz glazbenika Johna Coltranea.

- Sva sreća da su se Theo i Otis rodili za Martinova života. Tako sada točno znam kako bi se Martin ponašao da ga vidi. Dečkima uvijek kaže,, ovo je vaš tata radio s vama i onda oni navale na Rexa i pokazuju mu zahvate. To me usrećuje.

No, bol ne može ništa umanjiti. Šetala sam se parkom misleći na Martina, kao što to uvijek činim, i jedna mi stvar strašno nedostaje: Uvijek je imao odgovor na sve. Pitam se, kakav bi bio njegov odgovor na gubitak, na život bez njega... To nikada neću doznati.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju