Donijeli ste nekoliko važnih novogodišnjih odluka i odlučili ste ih se pridržavati. Pričekajte trenutak! Britanski psiholozi smatraju kako bi vam te odluke mogle više štetiti nego koristiti, jer se temelje na negativnim osobinama.

Umjesto novogodišnjih odluka, psiholozi predlažu pozitivne misli o godini koja je pred nama i svim ciljevima koje želimo postići.

Sjećate se Bridget Jones i njezinih novogodišnjih odluka o smanivanju cigareta i kilograma i depresije koja bi uslijedila nakon toga?

Upravo na to su upozorili i britanski psiholozi nacionalne udruge Mind koji su objavili kako bi novogodišnje odluke mogle uzrokovati veću štetu nego li što bi mogle promijeniti život.

Oni kažu kako se novogodišnje odluke fokusiraju na negativne osobine, kao što je višak kilograma, pa to stvara negativnu sliku koju imamo o sebi i na kraju dovodi do depresije.

- Kažnjavamo se zbog mana i postavljamo nerealistične ciljeve kako bismo promijenili ponašanje. Nije iznenađenje što se kada ne uspijemo u realizaciji odluka, osjećamo lošije nego što smo se osjećali kada smo odluke i donijeli, kazao je Paul Farmer, direktor udruge.

Umjesto novogodišnjih odluka, Farmer stoga predlaže pozitivne misli o godini koja je pred nama i svim ciljevima koje želimo postići.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju