Bijeli ocat je odlično dezinfekcijsko sredstvo koje učinkovito otklanja razne štetne bakterije. Odlična je pomoć u čišćenju kućanstva, a otklonit će razne mrlje bez upotrebe skupih sredstava za čišćenje

Deterdžent kojeg koristiti za pranje posuđa ponekad ne može otkloniti sve mrlje na posuđu, kako bi poboljšali njegovo djelovanje u bocu nalijte 3 do 4 žlice bijelog octa i dobro protresite. Razrijeđeno sredstvo će odlično ukloniti masnoću i masne mrlje.

Ukoliko vam se hrana koju pripremate prima za tavu taj problem možete riješiti uz pomoć octa. U tavu ulijte i prokuhajte 200 ml octa.

Drvenu dasku za rezanje nemojte čistiti deterdžentom, radije posipajte sodom bikarbonom i poprskajte octom.

Hrana se neće primati nekoliko mjeseci, a tada možete ponoviti postupak. Ploču na štednjaku također možete oprati spužvicom koju ste prethodno namočili u bijeli ocat.

Otklonite mrlje uz pomoć omekšivača

Drvenu dasku za rezanje nemojte čistiti deterdžentom jer će se uništiti površinska vlakna, radije ju očistiti uz pomoć krpe namočene u ocat ili ju posipajte sodom bikarbonom i poprskajte octom, ostavite da se pjeni 5 do 10 minuta i uklonite mokrom krpom.

Octom možete očistiti i perilicu za rublje. Umjesto skupog deterdženta u nju stavite zdjelicu s bijelim octom i uključite ju. Iznenadit će vas svjež miris!

Više pogledajte u inMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju