Obilazak Ozlja i njegovih vladarica započeo je u gradskoj upravi. Gradonačelnica Biserka Vranić na čelu grada je već osam godina. Tu je i pročelnica Jasna Panijan, načelnica Tamara Grčić Ekipa Provjerenog istražila je kako se dogodila dominacija žena u Ozlju

Gradonačelnica Ozlja Biserka Vranić smatra kako su žene u Ozlju možda malo agresivnije nego inače, no kako se za svoj uspjeh doista može zahvaliti muškarcima u svojoj stranci.

Pročelnica Jasna Panijan smatra kako žene doista drže tri kuta kuće, a načelnica PP Ozalj Tamara Grčić od djetinjstva je željela postati policajka.

S obzirom da danas jako puno žena dolazi u policiju mislim da će se s vremenom one sve više pojavljivati na ovako rukovodećim mjestima, pojasnila je Grčić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić Đurđica Rožić smatra kako je rad u gradu kojim vladaju žene mnogo lakši.

Primjerice, Ozalj je dobio dječji vrtić tek kada je na čelno mjesto grada došla žena. Od tada im natalitet toliko brzo raste, da im je ova nova i moderna zgrada već gotovo pretijesna.

Tko su ostale žene na vodećim pozicijama u Ozlju i kako se dogodilo da u jednom gradu toliko pripadnica nježnijeg spola bude na rukovodećim pozicijama, možete doznati u emisiji Provjereno.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju