Pomoć u održavanju kućanstva je uvijek dobrodošla, ukoliko volite peći kruh no ne uspijevate dobiti hrskavu koru ili pak ne znate kako počistiti prljavštinu s uskih i teško dostupnih mjesta imamo rješenja koja će vam pomoći

Domaći kruh je najbolji i najukusniji, no ukoliko vam korica zadaje glavobolje pomognite si s glinenom posudom ili teglom za cvijeće koja, naravno mora biti nova i čista. Posudu stavite u mlaku vodu i ostavite da se namače 20 minuta, zatim ju premažite maslacem i u nju stavite kruh koji ste prethodno umijesili.

Posudu stavite u pećnicu i pričekajte, rezultat će biti ukusni kruh s hrskavom koricom i sočnom te rahlom sredinom.

Ukoliko pripremate kobasice, prije nego što ih stavite na tavu na kojoj ste prethodno zagrijali malo ulja, spojite par tih namirnica uz pomoć čačkalica.

Mali trikovi za kućanstvo koje treba upamtiti

Odstranite mrlje s odjeće i kože uz pomoć limuna

Tako pričvršćene lakše ćete okretati i neće vam bježati po tavi te će se ispeći ujednačeno.

Čačkalice će vam pomoći i da se riješite nečistoće s teško dostupnih mjesta. Namočite čačkalicu u alkohol i prođite preko zaprljanog područja. S njom lako možete očistiti i tipke na telefonu ili mobitelu.

Namještaj koji ima oštećenja je jednostavno i lako popraviti baš uz pomoć čačkalice. Namočite ju u boju i ispunite ogrebotinu, a potom je jednostavno bacite. Uštedili ste vrijeme, na namještaj niste nanijeli previše boje i ne morate čistiti kistove!

Više u inMagazinu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju