U Zagrebu je proteklog vikenda održan 11. Međunarodni sajam dragog i poludragog kamenja Mineral Expo. Izlagači iz zemlje i inozemstva predstavili su nakit i ukrase od dragog i poludragog kamenja, bisera i koralja te neobrađene minerale i fosile

Sajam Mineral expo u Zagrebu privukao je mnogo posjetitelja koji su željeli pogledati razne minerale i draga kamenja, ali i procijeniti vrijednost vlastitih.

Gemolog Edita Begović kazala je kako ljudi doista vole znati vrijednost poklonjenog nakita, no nerijetko se dogodi kako je riječ o bezvrijednim imitacijama.

- Mnogo sam puta dobila staklo ili plastiku, no najčešće je riječ o staklu koji navjernije simulira dragulj. Može doći u nekoliko boja i oblika i da ga se zaista lijepo obraditi, kaže gemologinja.

Otkako se Angelina Jolie na dodjeli Oscara pojavila sa smaragdnim naušnicima, taj je dragulj postao i jedan od najtraženijih. No, da bi smaragd zaista vrijedio mora imati četiri karakteristike - prozirnost, veličinu, oblik i boju. Ukoliko se to poklopi, onda može vrijediti milijune.

I da trgovci savjetuju, ako kupujete drago kamenje, kupite ono koje vas privuče na prvi pogled. To znači da je njegova energija odabrala upravo vas.

Više na stranici: inMagazina

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju