Od malena smo stvorili fobiju od stomatologa, no današnji posjet jednoj takvoj ordinaciji više nalikuje na odlazak u kozmetički salon. U trendu je 'smile make over', zahvat koji vam za samo dva tjedna garantira potpuno novi i zdraviji osmijeh.

Stomatološke ordinacije izgledaju sve ugodnije pa su tako zloglasne zujalice poprimile ljepši i tiši zvuk, oprema je bolja, a i usluge su sve raznolikije. Nakon što vam osmijeh izgleda onako kako ste zamislili u ordinaciji vam mogu korigirati i sitne bore oko usana.

Dolores Lambaša, Frano Lasić i Vanja Halilović samo su neki od poznatih koji su se podvrgnuli 'smile make overu' ili dizajniranju osmijeha.

Posljednji trendovi u stomatologiji doveli su do razvoja estetske stomatologije. Estetika nije grana stomatologije već je naziv za skup zahvata koji vode do ljepših i zdravijih zubiju.

'U svijetu umjetne stvari nisu više trend. Trend nisu ekstenzije, već zdrava kosa. U trendu su zahvati za koje se ne vidi da ste ih napravili.', objasnila je stomatologinja Tatjana Knego.

Maja Šuput je još jedna slavna osoba koja je priznala kako se za posljednji rođendan nagradila ljepšim osmijehom.

Stomatologinja Patricija Marčetić je rekla kako su kod pjevačice radili sitne zahvate kojim su njezine prirodne zube nastojali dodatno uljepšati. Za novi osmijeh u zubarskom je stolcu provodila dnevno dva sata i tako puna dva tjedna.

'Žalosno je da žena ima vremena sjediti dva sata na kavi i tako svaki dan, a nema vremena otići stomatologu.', rekla je Maja.

Važnu ulogu u 'smile make overu' imaju ljuskice.
'To je porculanska ljuskica koja se lijepi na prednju stijenku zuba.', pojasnila je stomatologinja Tatjana.

Osmijeh muškarca podiže ženino samopouzdanje

Iako činjenica kako možemo imati novi osmijeh za samo dva tjedna zvuči čarobno, cijena je ta koja će nas razoružati. Naime, cijena samo jedne ljuskice na našem tržištu iznosi  dvije i pol do tri tisuće kuna.

Pjevačica Maja Šuput je zaključila kako se isplatilo jer joj svi govore kako joj je osmijeh veći, no ona kaže da je tajna u njezinom većem samopouzdanju.

Više u inMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju