Ukoliko su u vaš dom ušli neželjeni gosti poput žohara ili mrava poslušajte par savjeta čarobnice Jadranke i riješite ih se na prirodan način korištenjem soli ili sode bikarbone čime ćete izbjeći unošenje bespotrebnim kemikalija u kuhinju ili kupaonu.

Žohare možete otjerati bez upotrebe kemikalija tako da pomiješate dvije žlice sode bikarbone, dvije žlice brašna i dvije žlice šećera te smjesu posipate po mjestima kao što su kuhinja ili kupaonica te ispred ulaza u stan.

Svaki od sastojaka ove smjese ima svoje djelovanje. Šećer će namamiti žohare, brašno će ih zasmetati, dok će ih soda bikarbona uništiti.

Kako ne biste došli u situaciju i vašu kuhinju pretvorili u okupljalište insekata kuhinju održavajte čistom i redovito bacajte smeće.

Sve ostatke hrane koji bi mogli privući štetočine držite u dobro zatvorenim plastičnim posudama ili vrećicama.

Osim hrane žohare će privući i vlaga pa ako mislite da se penju iz odvoda, svako jutro u odvod izlijte malu čašicu izbjeljivača.

Paprom protiv nametnika i začepljenog nosa

Upotrijebite sodu bikarbonu u kućanstvu

Mravi su također neželjeni gosti u vašoj kuhinji, a njih ćete se najlakše riješiti ako posipate sol po rubovima kuhinje ili sitnim pukotinama. Možete ih zaustaviti s običnom kredom ili pak s dječjim puderom.

Više u inMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju