Udruga savjesnih potrošača u Mađarskoj preporučila je građanima da se barem ovoga petka suzdrže 'iracionalne šoping-groznice' koja potresa svijet uoči Božića

Ovoga petka nemojte ništa kupiti, preporučila je Mađarima Udruga savjesnih potrošača koja se pokušava boriti protiv 'iracionalne šoping-groznice' koja potresa svijet uoči Božića.

Prije nego što počnete kupovati darove, razmislite je li ono što ste nekome namijenili toj osobi doista potrebno

Cilj udruge je skrenuti pozornost javnosti na štetan učinak 'šopingroznice' na okoliš i društvo, rekla je članica udruge Zsuzsa Lorincz.

Šoping izaziva stanje koje je potrebno liječiti

'Prije nego što počnete kupovati darove, dobro razmislite je li ono što ste nekome namijenili toj osobi doista potrebno', kaže Lorincz. Sustavnom i pomno planiranom kupnjom možemo utjecati i na smanjenje otpada, dodala je.

'Kada nešto kupite, ne bacajte dok je još dobro. Ono što se pokvarilo, popravite, a ako vam više ne treba - dajte onome kome treba', ističe Udruga savjesnih potrošača.

Za šoping groznicu krive su emocije i stres

S obzirom na ekonomsku krizu i minuse na računima koje su tek rijetki uspjeli izbjeći, na poziv mađarskih susjeda mogli bi se odazvati i mnoge naše šopingoholičarke (Hina).

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju