Namještaj i umjetnine u kojima je Gianni Versace uživao u svojoj vili na jezeru Como, aukcijska kuća Sotheby ponudit će danas kolekcionarima u Londonu. No, hoće li itko izdvojiti od 560 do 320 tisuća kuna za kičaste predmete koje su veselile kralja mode

Kada je 1997. ubijen na stepenicama svoje vile u Miamiju Versace je bio na čelu modnog carstva čije bogatstvo je procjenjeno na 576 milijuna funti. No, kada je dest godina nakon njegove smrti vila Casa Casuarina otvorena za javnost otkriveno je kako je kreator uživao u kiču.

Versace smatrao dvije vile svojim najvećim kreacijama te tvrdio kako je to nešto što pripada samo njemu i reflektira sliku onoga što on ustvari jest.

Aukcijska kuća Sotheby izložila je stvari iz Versaceove druge vile Fontanelle u svom showroomu u Londonu. Namještaj i umjetnine u kojima je dizajner uživao pokazuju kako nije imao smisla za lijepo. Iako si je mogao priuštiti originalna umjetnička djela Versace je radije kupovao kopije.

U showroomu su izloženi krevet u obliku broda kojeg krase četiri zlatna labuda, a cifra kojoj se nadaju u Sothebyju je između 5 i 10 tisuća funti, tu je i par zelenih sofa koje je dizajnirao Versace s početnom cijenom od 6 tisuća funti.

Versaceova sklonost pretjerivanju vidljiva je i u slikama od kojih većina prikazuje gole dječake s anđeoskim krilima, lusterima koji bi posramili i Luja XIV i velikim portretima vladara Rimskog carstva.

To nisu skupi predmeti, no cijenu im podiže to što su bili u vlasništu poznatog kreatora pa su i cijene s kojima će aukcija započeti prilično visoke. Neki od predmeta, nadaju se u Sothebyju mogli bi dostići cijenu višu od 40 tisuća funti.

Versaceova vila otvorena za javnost

Gianni Versacei smatrao je dvije vile svojim najvećim kreacijama te tvrdio kako je to nešto što pripada samo njemu i reflektira sliku onoga što on ustvari jest.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju