U sklopu projekta "Estetizacija i rehumanizacija bolničkoga prostora: Umjetnost u svrhu zdravlja" domaći umjetnici i umjetnice, njih 11, izveli su niz likovnih intervencija u zagrebačkim bolnicama.

Galerija Marta Tuta - Sretni prijatelji (Bolnica Rebro, Odjel za dječju ORL) Vanda Čižmek - Bakterijice vredice (Bolnica Rebro, čekaonica Klinike za pedijatriju) Agata Lučić - Sirena (Bolnica Rebro, Zavod za dječju i adolescentnu psihijatriju i psihoterapiju) +7 Ivan Stanišić - Drvo života (Bolnica rebro, Zavod za neonatologiju i neonatološku intenzivnu medicinu)

Lokacije na kojima je realizirano 12 likovnih intervencija su bolnica Rebro i Klinika za ženske bolesti i porode (Petrova) te u Klinika za dječje bolesti Zagreb (Klaićeva), a realizirali su ih umjetnici Ivana Pipal, Jasmina Krajačić, Vanda Čižmek, Marta Tuta, Olena Sokolovska, Vida Meić, Ivo Kosanović, Agata Lučić, Ida Jakovljević, Ivan Stanišić i Melinda Šefčić.

Ida Jakovljević - Šumski orkestar (Bolnica Rebro, čekaonica ambulante za dječju kirurgiju) Ida Jakovljević - Šumski orkestar (Bolnica Rebro, čekaonica ambulante za dječju kirurgiju) (Foto: Ivo Kosanović)

Istraživačka komponenta projekta koji je predstavljen prošli tjedan, izvela se u suradnji s trima autorima, mag. soc. Miranom Jurićem, dipl. med. techn. Mirnom Vrček te dr. art. Melindom Šefčić.

Novi izgled uređaja za magnetnu rezonanciju u Klaićevoj bolnici - 2 "Pravi heroji ove države": Prizor iz Klaićeve bolnice koji vraća optimizam

Zahvaljujući projektu bolničke prostorije dobile su dozu šarenila, a kako izgledaju nakon intervencija pogledajte u fotogaleriji.

U sklopu projekta je u veljači ove godine održana i edukacija za umjetnike Umjetnost u svrhu zdravlja, a cijeli projekt izveden je pod vodstvom autorice projekta dr. art. Melinde Šefčić, a u partnerstvu s Kliničkim bolničkim centrom Zagreb, Klinikom za dječje bolesti Zagreb te Akademijom likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

Ivana Pipal - Biljke i životinje (Klinika za dječje bolesti Zagreb) Ivana Pipal - Biljke i životinje (Klinika za dječje bolesti Zagreb) (Foto: Ivo Kosanović)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju