Lingoteka je prestižna škola stranih jezika u centru Zagreba s dugogodišnjim iskustvom od 15 godina, specijalizirana za podučavanje djece i mladih od 4-18 godina, te za podučavanje poslovnih ljudi u svim segmentima. Kvalitetu škole je prepoznalo desetke tisuća zadovoljnih roditelja i djece te stotinjak vodećih hrvatskih kompanija i ustanova s kojima izvrsno surađujemo već jedno i pol desetljeće.

Lingoteka ima tim od 20 profesora s velikim pedagoškim iskustvom, a posebnost škole je da su naši profesori izvorni govornici iz Amerike, Australije, Afrike, Njemačke, Italije, Francuske, Argentine, Kine…

Kod nas možete učiti s izvornim govornicima engleski, njemački, španjolski, francuski, kineski,talijanski, ruski, arapski, a ujedno i hrvatski za strance.

Posebnost učenja jezika s izvornim govornicima čini veliku razliku u kvaliteti, ima puno prednosti osobito ako se radi o maloj djeci koja tek počinju učiti jezik i još uvijek ne znaju čitati i pisati. Djeca u toj dobi uče kroz mimikriju, odnosno imitiraju izgovor profesora. Osim učenja pravilnog izgovora, učenici imaju priliku naučiti kolokvijalni jezik koji se govori u svakodnevnom životu u anglosaksonskim govornim područjima, i upoznati se s različitim kulturama i običajima.
Izvorni govornici su naša dodana vrijednost. Upravo oni najbolje znaju što i kako najbolje izreći u duhu jezika. Zahvaljujući sinergiji između profesora educiranih u Hrvatskoj i izvornih govornika, svojim klijentima omogućavamo da postignu sve svoje ciljeve.
Jezik se najbolje može naučiti preko verbalnog učenja, stoga je kod nas na satu naglasak na razgovor, ali naši profesori ne zapostavljaju ni gramatiku, pisanje i čitanje, ali fokus stavljamo na konverzaciju, potičući djecu na što više pričanja, jer jedino tako možemo naučiti jezik.

PR PR Foto: PR: Foto: Marin Škarica

Grupe učenika u Lingoteci su male, do osam polaznika, što daje veliku prednost u učenju, tako da se profesori mogu posvetiti svakom djetetu i točno vidjeti na čemu treba više poraditi. Komunikacija se odvija na stranom jeziku već od prvog sata. Imamo svoje kurikulume i posebno razvijenu metodu učenja stranih jezika po kojima radimo, te prilikom upisa klijenata, obavezno obavljamo testiranja koja su besplatna, kao i ogledni satovi, te na taj način profesori procijene koja grupa bi bila idealna ili ako se radi o individualcima, s kakvim znanjem se može krenuti dalje s učenjem jezika.

2010.godine smo izradili vlastiti program i procese u nastavi koje smo certificirali u sustavu upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008. Jedan od pokazatelja su i iznadprosječni rezultati naših polaznika kod upisa na međunarodni IB program. Naša škola ima pripreme za TOEFL, IELTS, SAT, DELF i CPE Cambridge ESOL ispite, pisanje eseja, i jedna smo od rijetkih škola koja sve to ima u ponudi.

U Lingoteci nudimo čitav niz sveobuhvatnih jezičnih rješenja i za poslovni segment: od individualne poduke, učenja u grupama, korporativnu poduku jezika, konverzacijske tečajeve, kratke tečajeve poslovnih vještina, usluge prijevoda i lektoriranja te prijevode s ovjerom sudskog tumača. Imamo bogato iskustvo u poduci jezika za tvrtke, o čemu svjedoči i naš velik popis klijenata.
Misija nam je pružiti vrhunsku uslugu podučavanja jezika u profesionalnoj i zabavnoj atmosferi.
Vjerujem da je to moguće samo kroz individualan pristup svakom klijentu, bez obzira na vrstu usluge.
Naša je vizija od početaka bila postati sinonim za kvalitetu i biti prvi odabir kod donošenja odluke o tome gdje učiti strani jezik te stvoriti poticajno radno okruženje za profesore u kojemu će moći razvijati svoje radne potencijale na vlastito zadovoljstvo svojih polaznika.

Trenutno radimo na velikom projektu digitalizacije škole, gdje ćemo biti 1.škola u Hrvatskoj koja će imati ovakav način učenja. Digitalizacija je važan korak u ostvarenju cilja da se svim učenicima pruže jednake mogućnosti u stjecanju digitalnih vještina. Digitalna budućnost započinje u školi. No o tome više uskoro.

PR PR Foto: PR: Foto: Marin Škarica

Mama i poduzetnica. Osjećaj da je majčinstvo samo još veći poticaj za korak dalje, te proširenje uključujući supruga gdje je Lingoteka postala pravi obiteljski biznis. Dolazak bebe jednostavno prisili na to da budemo organiziraniji, presložimo svoje prioritete što je u ovom poslu veoma bitno.Fokusirani smo na bitne stvari, kako privatno, tako i poslovno.

Biti majka nije moja jedina uloga, smatram da treba postaviti balans između majčinstva i poduzetništva.

Jako je bitna podrška i važno je imati prave ljude oko sebe, onda se s lakoćom vraćaš u rutinu. U ovom slučaju, između ostalog, to je bio moj suprug Tino. Uspješno vodimo biznise i zajednički brinemo o djetetu, iako je mama uvijek vođa u svojoj ulozi, iliti „mom boss“.
Smatram da su žene u zahtijevnijoj situaciji, multipraktici, pogotovo u današnjoj užurbanoj svakodnevici s puno stresa i izazova. Borba protiv stereotipa da je trudnoća nešto što unazađuje karijeru ide polako u dobrom smjeru jer žene koje su daleko dogurale u karijeri dokazuju suprotno.

PR PR Foto: PR: Foto: Marin Škarica

Multitasking je neizbježan, ali nije neizvediv.Imamo svoju vlastitu online platformu koja se pokazala izuzetno kvalitetnom i praktičnom i koja omogućuje da polaznici nauče jezik u potpunosti, pruža im znanje vrlo blisko onome koje se odvija fizički u učionici.
Važan i ključan imperativ Lingoteke je osiguravanje optimalnog pristupa učenicima. Takav pristup omogućuje profesorima da podrže svoje učenike u učenju stranog jezika i stalnom usavršavanju, stjecanju vještina koje su potrebne za uspjeh i odlične rezultate.
S dolaskom COVID-19 pandemije, tražili smo najbolje online rješenje kako ne bi morali zatvoriti školu, ili da polaznici ne bi zaostajali sa znanjem, a da im pritom omogućimo i pružimo istu kvalitetu koju bi dobili na nastavi u fizičkom obliku.
Uz najbolje online rješenje, morali smo biti i relativno brzi, educirati profesore, imati dobru mrežu s povezivanjem jer nisu svi imali iskustva s online nastavom.

S našom online platformom omogućili smo kvalitetu učenja jezika.
U većini škola u Hrvatskoj, online učenje tijekom prvog zatvaranja, provodilo se slanjem e-maila s privicima (zadatci, zadaća, razne lekcije i sl.) učenicima i njihovim roditeljima. Ovakav način se pokazao vrlo nepristupačnim, te je imao negativan utjecaj na razumijevanje vezano uz učenje.

S vlastitom platformom mi smo u Lingoteci uspjeli riješiti taj problem. Za vrijeme trajanja karantene u potpunosti online, popuštanjem mjera išli smo na kombinaciju pola online, pola fizički. Zadovoljni smo jer nam ovakav način učenja učenici, studenti, kao i njihovi roditelji, vrlo dobro prihvaćaju.

PR PR Foto: PR: Foto: Marin Škarica

Našu online platformu „prepoznale“ su i razne velike firme, koje su prihvatile ovakav način učenja, s obzirom na današnji manjak vremena, brzinski način života.
Klijenti su prepoznali kvalitetu naše škole i naše online platforme. To su ključne prednosti koje Lingoteka nudi i ima.

Kroz isprobavanje različitih platformi brzo je postalo jasno da je ova najprikladnija, ne samo za prijelaz iz učionice na računalo, već i za poboljšanje stvarnog iskustva učenja sa stajališta učenika, što je vrlo važno i bitno.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju