Raskošan, luksuzan i svjetlucav tjedan mode u Dubaiju okupio je dame koje, kada je u pitanju moda ne psristaju na kompromise. Samo su najskuplje stvari najbolje za njih

Znajući da Dubai vrvi prebogatim klijentima, dizajneri s Bliskog Istoka jedva dočekaju tamošnji tjedan mode. Iako nije riječ o modnim poslasticama, na tjednu mode u Dubaiju okreće se lova. I to milijunska.

Početna cijena svjetlucave vjenčanice koju potpisuje dizajner Michael Cinco je 10 tisuća dolara, no za izradu su potrebna dva do tri mjeseca

Michael Cinco voli pretjerivati. Kako u broju svojih estetskih operacija, tako i u količini šljokica na svojim haljinama. Ali, kao pravi poduzetnik koji želi prodati svoje kreacije, zna što Arapkinje vole.

'Neke od haljina su zaista teške pa na sebi nosimo i po 20 kilograma, no sve izgleda jako lijepo i ležerno', rekla je srpska manekenka Iva koja je uz još 15 kolegica  iz domovine nosi revije u Dubaiju.

Kako se arapska moda uvelike razlikuje od europske, cijenjeni su oni kreatori koji tradicionalne haljine ukrase novim detaljima te ih skroje od najfinijih materijala.

Dama, ona arapska postala je nekadašnja splitska manekenka Dina Jelaska. Ona se udala za svog Egipćanina, koji je praktički desna ruka moćnom šeiku. Tek se vratila s medenog mjeseca iz Pariza, pa joj nije žao što ovaj put nije sudjelovala na tjednu mode.

'Prošle godine su najbrojnije bile manekenke iz Rusije, ove godine iz Srbije. I tu se osjeti recesija pa djevojke sad dobivaju po 300 eura za sve revije, dok se nekada toliko dobivalo po danu', objasnila je Dina.

Dok gledate neprekidni niz mega nebodera, teško je povjerovati da je cijeli Dubai izgrađen na pijesku. Samo prije 19 godina to je bilo beznačajno mjesto u pustinji koju su koristili beduini.

Danas je to beduinsko selo pretvoreno u grad futurizma, a taj isti Beduin vozi Lamborghini i nosi sat Rolex.

Izgrađen poput nekog grada lažnjaka, zahvaljujući milijardama dolara od naftne industrije Dubai nosi titulu Zlatnoga grada.

Više u Red Carpetu.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju