Boho stil koji su promovirale Kate Moss, Sienna Miller, Keira Knightley..., a slijedile mnoge druge, više ne živi s nama, bare, tako kažu modni znalci. Umjesto toga, stigao je foho, stil koji je najbolje opisati kao fuziju folka i boha.

Još uvijek žalite za boho stilom Sienne Miller i kombinatorikom Kate Moss koja je savršeno spajala haute couture i jeftine komade odjeće postigavši tako boemsku otmjenost jedne preve rock djevojke?

Upravo ste naučili kako što spojiti s čim i svoj stil hitno morate promijeniti? Ništa zato. Možda boho i jest mrtav, ali foho je sasvim dobar, živi i zdrav.

Kako bi postali prava foho djevojka prvo što trebate znati da je foho kombinacija folka i boha, spaja duh Divljeg zapada i estetiku suvremenosti.

Glazbenim riječnikom rečeno, foho je world music zapakiran u duge haljine s printom, trapez hlače visokog struka, cvjetne haljine (široke!) i čizme s visokom i debelom potpeticom ili ravne s puno resica kakve nosi Sienna Miller ili Mischa Barton.

Košulje? Izvezene, karirane, šarene... (slobodno ih spojite sa štiklama), a haljine su duge ili kratke, cvjetne, ponovno izvezene...

Ništa ne smije biti strogo, minimalistički, ali ne smijete pretjerivati. Stvar je slična kao i kod bohoa - sve je u kombinatorici. Budite umjereni, ali ležerni (kako nitko be shvatio koliko dugo ste se spremali)

I da, ako je Kate možda zaslužnija za boho, Sienni odlazi kipić za foho!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju