Neki vole velike, a drugi male. Neki ih žele zadržati za sebe, a drugi ih žele pokazivati.

Kažu da svoju osobnost otkrijemo tek kada skinemo svoju odjeću. Prvo pitanje koje ljudi postavljaju prije tetoviranja je: boli li to? Odgovor je jasan – naravno da boli. Ali nije tako loše kao što izgleda. Uređaj za tetoviranje ima igle koje vrlo brzo probijaju kožu stoga neki probadanje ne osjećaju kao bol, nego samo kao vibriranje. 

Naravno da razina boli ovisi i o predjelu tijela koji tetoviramo. Dijelovi tijela pokriveni mišićima bolje podnose ubode od dijelova tijela kod kojih se neposredno ispod kože nalazi kost. Bolovi su jači i kod tetoviranja predjela tijela na kojima se nalazi velik broj živaca 

Osobe koje izrađuju tetovaže preporučuju da se prije zahvata odmorite i najedete. Strogo je zabranjeno ublažavati bol alkoholom i drugim omamljujućim supstancama. Tetovaže su nekoć služile medicinskom liječenju glavobolja, očnih bolesti i reumatičnih oboljenja. Ne morate se bojati zaraze jer profesionalci u studijima tvrde da strogo poštuju higijenske norme. Pribor dezinficiraju u sterilizatoru na 240 stupnjeva Celzija. 

Osoba koja izrađuje tetovaže prije kontakta s vašom kožom stavlja rukavice, kožu dezinficira alkoholom, po potrebi ukloni suvišne dlačice i na kožu utisne uzorak. Kožu zatim namaže vazelinom kako bi se olakšalo tetoviranje i posebnom napravom počinje nanositi boju. Prvo lagano ocrta obrise kako se tijekom tetoviranja slika ne bi izgubila. Osobi kojoj se izvodi tetovaža najneprijatnije je u prvih petnaest minuta dok se koža ne privikne na bol. 

Osjetljivi predjeli su gležnjevi, kičma, ključna kost i rebra, a neosjetljivi predjeli su ruke, bedra i ramena.
Prije tetoviranja birate i boju. Postoje sintetičke i biljne boje. Biljne su manje intenzivne, ali izrađivači tetovaža upozoravaju da su mnogi alergični na sintetičke boje. 

Na kožu možete tetovirati bilo što, zapravo gotovo bilo što. 

Vrlo je važno slijediti upute koje dobijemo nakon tetoviranja jer se time izbjegavaju moguće infekcije. Infekcije se pojave ako sa svježom tetovažom boravimo i radimo u prašnjavim prostorima, ako kožu u prvim danima nakon tetoviranja izlažemo kiši, kupanju, suncu ili solariju. Iznimno važna je i higijena! Tjedan dana nakon tetoviranja moramo izbjegavati bavljenje sportom, a tetovažu moramo umivati dvaput dnevno i namazati je antibakterijskom kremom nakon svakog tuširanja. 

Tetovaže nisu samo bolne i vječne nego, ako iz studija izađete zadovoljni, brzo biste se mogli vratiti, jer po riječima stvaratelja, tetovaže mogu stvoriti ovisnost.
Tetovirati se možete bilo kada. Iako su najprimjerenija razdoblja jesen i zima, većina se odluči tetovirati tijekom ljeta. 
No u tom je razdoblju tetovaža izložena suncu, a time se produljuje i vrijeme cijeljenja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju