Vodeći stručnjaci iz područja plastične kirurgije svjedoče o sve većoj pošasti korisnika botoksa koji vide nepostojeće bore,a injekcije botoksa koriste u tolikoj mjeri da im lica izgledaju poput smrznutih lutaka. Ime bolesti? Engleski: wrinklerexia


Upozoravajuća izvješća stručnjaka dolaze od američkih liječika koji ukazuju na sve veći broj ovisnika o botoksu, odnosno oboljelih od wrinklerexije.

Simptome takvih pacijenata lako je prepoznati. Oni naime vide bore gdje ih nema, traže ih svakodnevno,a botoks koriste u tolikoj mjeri da im lica izgledaju kao zamrznuti kadar.

Botoks treba koristiti prema pravilima, jer rezultati tretmana ne smiju odskakati od prirodnog izgleda


Harley Medical Group, najveća britanska medicinska ustanova za područje plastične kirurgije, nedavno je objavila kako su u posljednje vrijeme često primorani preporučivati manje doze botoxa, a popriličan broj ovisnika o botoksu ne primaju na zahvat. Naravno, ukoliko procjene da injekcije botoksa doista nisu potrebne.


Stoga su u Harley Medicalu uveli dodatno usavršavanje za liječnike kako bi mogli ustanoviti je li osoba koja je zatražila botoks klasičan primjer ovisnika o tom zahvatu.

Svake godine milijuni ljudi u svijetu posežu za botoksom kako bi zadržali mladenački izgled, no pitanje je koliko njih zna postaviti granice. Koliko je botoksa zaista dovoljno?

Ovisnici o botoksu ospjednuti s borama, vide bore gdje ih nema i nerazumno traže injekcije botoksa


U tom smislu, jasna je i posljedica wrinklerexije. Naime, povećana je pojava baby botoksa, laganije verzije tretmana. Baby botoks sadrži manje količine toksina, a rezultat je vrlo nježna i prirodnija promjena.

Dr Milojević iz Harley Medicala u tom je smislu poručio da se botoks treba koristiti prema pravilima. Ako se tako i postupi, vrlo se teško može zaključiti tko se podvrgnuo injekciji botoksa, rezultati su odlični, bore su smanjenje, a njihovo povećavanje se spriječava.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju