Francuska modna kuća Christian Lacroix posljednje je žrtva financijske krize. Uprava kuće proglasila je bankrot kako bi spriječila ogromna potraživanja vjerovnika

Francuska modna kuća Christian Lacroix posljednje je žrtva financijske križe. U Lacroixu su upravo proglasili bankrot kako bi se zaštitili od vjerovnika.

I Dolce&Gabanna bi mogli biti tuženi zbog više od milijardu dolara neplaćenih poreza, a financijske afere potresaju i kuću Ferré, Giorgia Armanija i Cavallija.

Predstavnici zaposlenika obaviješteni su o bankrotu,a  još se čeka odluka pariškog Trgovačkog suda koji će odlučiti o likvidaciji ili restrukturiranju.

No, postoje struje unutar modne kuće koje se još uvijek nadaju financijskom oporavku pa traže kupca za brand koji je konglometart LVMH prodao američkoj grupi Falic prije četiri godine.

Dok se ne zaključi proces, modna kuća Lacroix će nastaviti s proizvodnjom u sektoru visoke mode.

No, kuća Lacroix nije jedina koja posluje u gubicima. Dolce&Gabanna mogli bi dobiti privatne tužbe za više od milijardu dolara neplaćenih poreza i davanja, a financijske afere potresaju i kuće Gianfranco Ferré, Santo Versace, Mariuccia Mandelli of Krizia, Giorgio Armani, Gerolamo Etro i Aldo Pinto te Roberto Cavalli.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju