Naomi Campbell je svojim pojavljivanjem na 25. londonskom tjednu mode još jednom potvrdila status vječnog supermodela. Pokazala je zašto ju i nakon toliko godina dizajneri cijene i žele na svojim revijama

Supermodel Naomi Campbell radno je proslavila 25- godišnjicu londonskog tjedna mode. Naomi je pistom prošetala u modelima Isse za proljeće/ljeto 2010. i pokazala vitku figuru gotovo istu kao i prije 20 godina kad je započinjala s manekenskom karijerom.

Malo je manekenki koje mogu birati čije će kreacije nositi, no 39-godišnjoj crnoj panteri to uspijeva unatoč njezinom teškom karakteru.

I ove je godine nosila lepršave kreacije Isse od šarenih kupaćih kostima, do večernjih toaleta dizajnerice Danielle Helayel s kojom je prošetala pistom nakon revije i time pokazala koliko ju cijeni.

Issini modeli su omiljeni među brojnim holivudskim zvijezdama, a praktične modele vole nositi Gwen Stefani i Madonna.

'Naomi je čisti uragan, ona je najbolja, ima najbolji catwalk, sunce poslije oluje. Svaki put kad ona nosi revije publika vrišti i plješće. Ja sam vrlo zadovoljna jer je htjela nositi čak tri naša modela. Naomi izgleda bolje nego bilo koja njezina 21-godišnja kolegica.', rekla je dizajnerica Danielle Helayel.

Ove je godine Londonski tjedan mode proslavio svoj 25. rođendan. Grad ne planira raskošne zabave  zbog gospodarske krize koja vlada svijetom no rganizatori su ipak istaknuli kako je čak i u vrijeme recesije moda bitna.

Gradonačelnik Londona Boris Johnson shvatio je važnost uloge Londonskog tjedna mode u gospodarskom uspjehu grada, te je izdvojio 40 000 funti kako bi se pobrinuo da glavni svjetski kupci posjete Tjedan mode.

Naomi Campbell izgrebala fotografa

Naomi i Linda u svađi zbog mode!

Na pisti mora biti najmanje 10 posto crnih modela!

Iako je sad cijenjena, Naomi nije imala lak manekenski početak, a donedavno je tvrdila kako i dalje u modnoj industriji ima malo prostora za crne modele.

'Jedini razlog zbog kojeg sam se pojavila na naslovnici francuskog Voguea je taj što je Yves Saint Laurent nazvao i zaprijetio kako će otkazati sve oglase', otkrila je Naomi svoju borbu na početku karijere.

Ovogodišnji tjedan mode se uz slavne u prvim redovima može pohvaliti i slavnima na pisti. Kreatori su posegnuli za pravim imenima kako bi oživjeli svoje revije i približili ih običnim ljudima koji se razlikuju od modela i manekenki. Tako su sestre Peaches i Pixie Geldof zablistale u kreacijama poznatih dizajnera.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju