Modno osviješteno oko Fashion Gurua izabralo je dvadeset najbolje odjevenih u 2008. Iako bi Boris Banović na prvo mjesto najradije stavio sebe, svjestan kako bi to izazvalo puno zle krvi, odlučio se za hrvatske jet settere

Hrvatska modna scena krenula je prema boljim danima, zaključak je to Fashion Gurua koji je na prvo mjesto liste najbolje odjevenih stavio Andreju Čermak.

Boris Banović je dobro proučio modne kombinacije hrvatskih jet settera tijekom cijele godine i napravio TOP 20. Prema njegovom mišljenju modna scena se u Hrvatskoj od prve liste prije tri godine mnogo promijenila i to na bolje. 

Andreja je čvrsto zauzela prvu poziciju koju je zaslužila najboljim, najukusnijim i nepretencioznim stilom. S obzirom da je Andreja bila dugo u modnom biznisu i razumije se u modu, nije ni čudo što je i broj jedan prema ovogodišnjem izboru FG-a. Guru primjećuje kako Andreja izrazito pazi na izbor materijala i kroja, te kako joj nije bitan samo Gucci logo na remenu što je pak važno većini poznatih. Na njoj nećete naći niti jedan suvišan detalj. Očekujem da je ove godine vidim na više društvenih događanja, jer je melem za oči. – prokomentirao je Boris.

Odmah iza Andreje, Boris je na svoju listu stavio Igora Štimca. Guru je priznao kako se dvoumio da Igora stavi na prvo mjesto, te izdvojio njegove kašmir džempere, dizajnerske košulje i zavodnički osmijeh koji upotpunjuje sliku ovog modno osviještenog sportskog veterana.

Odmah iza Andreje, Boris je na svoju listu stavio Igora Štimca. Guru je priznao kako se dvoumio da Igora stavi na prvo mjesto, te izdvojio njegove kašmir džempere, dizajnerske košulje i zavodnički osmijeh.

Visoko na ljestvici, među prvih pet su Nataša Janjić, Nina Badrić i Jelena Veljača. Iako se Boris još uvijek sjeća Jelenine zelene veste i slamnate kose, ova scenaristica i glumica se dokazala upornošću i studioznim promatranjem Vogueovih editorijala. Nina je sa svojim stilom holivudskog glamura obilježila prošlu godinu i dojmila se modnog kritičara, a vatrena crvenokosa Nataša bila je, prema sudu Gurua, sjajna prvenstveno zbog narančaste kose koju hrabro kombinira s lila košuljom.

Za razliku od dosadašnjih top lista, ovaj put Guru je uveo i neke nove kategorije. Titulu za najusklađeniji par dobili su Martina i Ante Todorić, a u kategoriji trendsetera godine našli su se Marko Perković Thompson i Vatreni. Vatreni su promovirali narukvicu iz Međugorja i tako nametnuli novi trend, dok je popularni pjevač prvi počeo nositi medaljon Sv. Benedikta. Guru je priznao da je čak i on sam počeo nositi isti. No, naš modni kritičar također dobro zna kada treba prestati s pojedinim modnim dodacima, te nakon što je vidio da ga je i Stavros počeo nositi, medaljon je prestao ukrašavati Guruove ljetne košuljice.

U društvu glumica, voditeljica i pjevača našao se i jedan poduzetnik. Naime, Guru nije mogao ne primijetiti kako Željko Kerum voli lijepe stvari, pogotovo odijela. Iako su je htjeli posvađati s autorom ove liste, na istoj se može pronaći i ove godine glumica Jadranka Đokić. Titulom najelegantnije mladenke u 2008. može se pohvaliti Simona Fistrić, netipična supruga nogometaša koju je Guru opisao kao nepretencioznu i uvijek elegantnu. Guru primijeti kada se netko trudi, ali njegovo oko procijeni i kada ni uz sav trud rezultata nema, pa je tako u toj posebnoj kategoriji izdvojio Indiru Vladić Mujkić, Petru Nižetić i Snježanu Mehun. Najtrudbenicom je ipak prozvao Indiru kojoj poručuje: 'OK, sad smo shvatili da možeš skinuti kile tj. da si skinula višak, pa možeš obući i nešto normalno, a ne svaki put minić tako da nacija pogađa nosi li Indira išta ispod.' 

U još jednoj specijalnoj kategoriji pod nazivom 'Zaljubljena sam u stil svog dečka' našla se Iva Šulentić koju Guru osim s dečkom Lukom uspoređuje i s njegovom sestrom Petrom te oštro kritizira njihovo podudaranje stilova.

Titulu prave IT djevojke zaslužila je Ella Dvornik sa svojim ekscentričnim modnim izričajem, a Marko Tolja zasluženo je zauzeo 14. mjesto na listi. Voditeljica koja već godinama ne silazi s lista najbolje odjevenih je definitivno atraktivna Nikolina Pišek. Samozatajna Darija Lorenci također je pokazala kako se zna dobro srediti za specijalne prigode, no Guru joj ipak poručuje kako mora poraditi na svom svakodnevnom pojavljivanu. Fani Stipković jedna je od rijetkih osoba koju je gotovo nemoguće vidjeti u odjeći bez nekog zvučnog modnog potpisa, te se tako Fani zasluženo našla jedina u kategoriji prigodno nazvanoj 'Ona koja najviše investira u garderobu'.

Da nije sve što je dobro nužno i neki original s modnih pista, Fashion Guru je pokazao izdvojivši glumicu Helenu Minić kao najbolju modnu inspiraciju.

Nakon odlaska u L.A., malom modnom nebu sve više nedostaju Tanja i Goran Ivanišević za koje Banović ima samo riječi hvale, a Leonarda i Zvone Boban još su jedan bračni par koji čvrsto stoji na Borisovoj TOP listi.

Franki Batelić je 2008. bila definitivno godina uspjeha, njen stil sve češće kopiraju tinejdžerke, a ulazak u društvo najbolje odjevenih stigao je zasigurno kao šećer na kraju, odnosno početku nove godine. Na listi se našla i Ecija Ojdanić koja je, kako je primijetio Guru, uz novu ljubav odbacila i ekscentrične krpice i napokon se pronašla u puno mirnijim modelima. Modni kritičar je izrazio i svoje zadovoljstvo da se u policiji također mari za modu, te je na pretposljednje mjesto svoje liste stavio Krunoslava Borovca.

Fashion Guru će se pozabaviti i listom najlošijih modnih kombinacija, te ih u ovotjednom Red Carpetu u svom stilu prokomentirati i tako zasigurno dići još više prašine. U pregledu najlošije odjevenih, Fashion Guru je osmislio kategorije 'Stilski nekrofili', 'Najprostituiranija haljina', 'Najgora frizura', 'Najjači blajh ' i brojne druge u kojima bi se zasigurno malo tko poželio pronaći. 

Više na stranici Red Carpeta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju