Kolekcija haljina od papira 'Europapier by Fjaba' održana u staroj tvornici Katran, pokazala je nove mogućnosti papira i u modnom dizajnu. Haljine dakako nisu trajne, ali izgledaju nosivo i dobro.

Neobična kolekcija haljina od papira rezultat je dizajnerica Fjabe i tvrtke Europapier koja je odabrala modnu reviju kako bi se predstavila na hrvatskom tržištu.

Kolekcija je izgledala 'kao prava', odnosno kreatorice su svjesno pružile modnu iluziju i pokazale kakvi rezultati mogu nastati kada se ujedine moda, mašta, znanje i papir

U staroj tvornici Katran, predstavljeno je osam kreacija u crnoj, crvenoj i bijeloj boji, a osam lijepih i neobičnih haljina koje se na prvi pogled nisu doimale kao papirne, nosile su poznate hrvatske manekenke.

Iza imena Fjaba stoje dvije dizajnerice, Ida i Mirna Litović, a prvi put su se predstavile na Cro A Porteru prije tri godine.

Ovoga puta djevojke su dale novu modnu priču, pa iako je riječ o papiru, ili upravo zbog toga, uz perlice, različite dodatke, upečatljive tri boje, nastala je zanimljiva one-time deal kolekcija.

Kolekcija je izgledala 'kao prava', odnosno kreatorice su svjesno pružile modnu iluziju i pokazale kakvi rezultati mogu nastati kada se ujedine moda, mašta, znanje i papir.

Kolekcija 'Europapier by Fjaba' osim mode, pokazala je i kakve su mogućnosti papira - u rezovima, presavijanju, slaganju...

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju