Dio kolekcija odjeće iz ormara Audrey Hepburn, jedne od najvećih ikona stila dvadesetog stoljeća, prodana je na aukciji u Londonu u utorak za skoro 300.000 eura

'Njoj nikada nije bila važna dekoracija i mnogo dotjerivanja. Voljela je jednostavne stvari- manje je uvijek bilo više za Audrey', rekao je aukcionar Kerry Taylor.

Slavna glumica aristokratske krvi proslavila se u filmu Doručak kod Tiffanyja. Haljina koju je tada nosila prodana je prije tri godine za vrtoglavih milijun dolara.

Iako ih se procjenjuju na mnogo manje i ove bi haljine mogle postići dobru cijenu.

Valentino Haute Coture haljina od svile procijenjena je na 4 tisuće dolara. Identičnu haljinu nosila je još jedna ikona stila Jackie Kennedy na vjenčanju za Onassisa.

Najvrjednija iz ove kolekcije svakako je Givenchy koktel haljina koju je Audrey nosila 1966. u romantičnoj komediji 'Kako ukrasti milijun'.

Ona se procjenjuje na čak 33 tisuće dolara. Osim što je slovila za skromnu i šarmantnu osobu, Audrey Hepburn bila je poznata po svojoj humanitarnoj angažiranosti pri Unicefu.

To se nastavlja i nakon njezine smrti. Polovica novca zarađenog od njezinih haljina donirat će se Audreyinom fondu za djecu i Unicefu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju