Iako su na popisu nekih od najprivlačnijih žena današnjice ljepotice koje gotovo uopće nemaju obline nova istraživanja pokazuju kako je idelna ženska figura ipak ona s oblinama

Istraživanje koje su proveli njemački znanstvenici rezultiralo je podatkom kako je idealna ženska figura ona vitka s malim omjerom struka i bokova. Uz to je važan i opseg ženskih grudiju te njihov omjer u odnosu na struk.

Znanstevnici su izgled jedne žene uz pomoć softvera prikazali u 234 varijacije pri čemu su mijenjali duljinu nogu, ruku, veličinu grudi, opseg bokova i struka. Izgled lica nisu mjenjali.

Idealna ženska figura ona vitka s malim omjerom struka i bokova.

Privlačnost slika ocjenile su 34 tisuće ljudi, a najbolje su prošle fotografije na kojima je žena imala mali omjer struka i bokova i manju težinu. Time su potvrđena i ranije provedena istraživanja prema kojima su najprivlačnije žene bile one s malim omjerom struka i bokova.

Na jednoj od fotografija prikazana je žena koja je mjerama odgovarala Barbie lutki, no nitko ju nije odabrao kao idealnu jer se i ženama i muškarcima ipak sviđa malo više oblina.

Dakle, postoji idealna ženska ljepota koja ipak malo odskače od onoga kako izgledaju današnje ljepotice s crvenih tepiha.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju