Sjajna koža i lice bez bora su san gotovo svake pripadnice nježnijeg spola. Smijete li se često ili imate žalostan izraz lica? Osjećaji se naime odražavaju na vašem licu i stoga što prije počnite trenirati jogu lica.

Možda niste svjesni, ali osmijeh, žalost, ljutnja i drugi osjećaji koji se najčešće vide na vašem licu ukazuju na smjer i oblik bora. Stoga djelujte već danas i pokušajte s vježbama koje dolaze iz SAD-a. Trenirajte jogu za lice. Neka iz vašeg lica sja ljepota i harmonija.

Joga lica namijenjena je prije svega ženama između 30. i 70. godine života. Svrha joge lica jest da naučite jačati i kontrolirati mišiće lica te tako smanjite mogućnost nastanka bora i drugih nepravilnosti na licu prije negoli se pojave.

Vježbe revolucionarne joge lica prije svega se temelje na poboljšanju cirkulacije u licu i vratu, ponajprije u području oko očiju i na čelu. Pomoću posebne mimike lica u lice dolazi više kisika, što je iznimno učinkovito kod obnavljanja stanica. Koža postaje napetija i sjajnija. Prema riječima instruktorice i izumiteljice joge lica Rose Hong Tran rezultati ne dolaze preko noći. Potrebna je ustrajnost, a vježbe joge lica moraju prije svega postati rutina koju izvodimo ujutro, u autu, dok se tuširamo… 

Potpuno jednostavno!
Rose Hong Tran preporučuje nekoliko jednostavnih osnovnih vježbi koje možete izvesti u svakom trenutku: 

1. S tri prsta si masirajte sljepoočnice tik uz oči. Napravite 20 krugova i pri tome otvarajte i zatvarajte oči. 

2. Kažiprst povlačite preko obrva. Možete pritisnuti jače. Ponovite 10 puta. 

3. Prste postavite na sredinu čela, odnosno u točku između očiju (treće oko). Pritisnite malo jače, a zatim počnite obrve pomicati gore dolje. Vježbu ponovite 20 puta. 

4. Napučite usnice i njima oblikujte krug kao da ih hoćete pogurati prema van. Zatim se nasmijte koliko široko možete i vratite usnice u osnovni položaj. Vježbu ponovite 10 puta. 

5. Sisajte svoj prst koliko god snažno možete, a onda ga polako pustite. Ponovite 10 puta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju