U novoj porciji modnih savjeta Alma nas savjetuje kako odabrati savršen par čizama. Svaki oblik nogu ima model u kojima izgleda apsolutno savršeno

Sive, crne ili smeđe? Do gležnja ili preko koljena? Koji god model čizama izabrali, sigurno ćete biti u trendu jer bez njih je zima nezamisliva.

Kada kupujete čizme uvijek izrazite svoj karakter koji uvijek mora biti usuglašen s funkcionalnosti. Trebaju li vam čizme za svaki dan neka budu tople i udobne. Za večernje izlaske imajte na umu da ćete u njima plesati, pa stoga izaberite one sa stabilnijom petom.

Imate li skladne i vitke noge za vas su čizme sa širokom šarom (gornji dio čizme). Ženama širokih listova preporučaju se uske, popularne čarape čizme koje ne smiju prelaziti koljeno.

Imate li jače noge izbjegavajte čizme do pola lista. Visoke čizme poput onih koje je nosila Julia Roberts u filmu 'Zgodna žena' učinit će svaku ženu mačkom u čizmama. No, samo visoke djevojke i žene mogu nositi čizme preko koljeno bez visoke pete, dok one nižeg rasta obavezno moraju nositi visoke potpetice.Takve čizme moraju se nositi u mini suknju ili haljinu.

Čizme s petom od 3 do 5 centimetara zamijenile su one vrtoglavih visina od 8 do 10 centimetara, ali se na modnu scenu vraćaju i platforme koje su prikladne jednako za dan kao i za večer.

Više u InMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju