Alexander McQueen je zaprepastio publiku na pariškom tjednu mode najbizarnijom kolekcijom do sada. Modeli su prošetali pistom odjeveni u perje, maske i nesvakidašnje modne detalje. Za dašak elegancije ipak se pobrinuo veliki ljubimac žena Eli Saab

Kada modeli šeću pistom u elegentnim kostimima i dugim haljinama modni znalci se dosađuju jer je to sve već viđeno i dizajneri ne pokzuju ništa novo. Svi oni koji su bili takvog ili sličnog razmišljanja danas nemaju što za reći. Razlog tome je nesvakidašnja i bizarna kolekcija britanskog dizajnera Alexandera McQueena. On je pokazao nešto novo, drugačije i neuobičajeno, a ipak, gdje ćemo to odjenuti?

McQueenova kolekcija ready-to-wear za jesen/zimu 2009/2010. možda nije pokazala odjeću u kojoj će žene odlaziti na posao, no pokazala je kako moda može biti drugačija.

McQueenova kolekcija ready-to-wear za jesen/zimu 2009/2010. možda nije pokazala odjeću u kojoj će žene odlaziti na posao, no pokazala je kako moda može biti drugačija, zabavnija, smjelija te da može pomaknuti granice.

On predlaže haljine koje su ustvari kostimi, perje, velika usta našminkana jarko crvenom bojom i šešire koje potpisuje isto tako spektakularni Philip Treacy. Za razliku od mnogih velikih imena koja su ove godine, zbog svjetske krize, igrala na sigurno McQueen je pomaknuo granicu i zaradio ovacije publike.

Pariz u znaku spektakla i mode

Je li Gaultier doista uvrijedio žene?

Dosljedan sebi ostao je libanonski dizajner Eli Saab. Njegovi nježni i elegantni modeli iz kolekcije ready-to-wear za jesen/zimu 2009/2010. pronaći će put do ženskih poklonica, kao i svaki puta do sad. U kolekciji prevladavaju crna i pastelne boje, a svi modeli stvoreni su kako bi naglasili ženstvenost i ljepotu.

Eli Saab ima velika i važna imena na listi svojih poklonica pa je tako Angelina Jolie odjenula njegovu haljinu na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, a i Halle Berry je primila svoj zlatni kipić u njegovoj haljini.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju