Recesija je u punom jeku, a udarac na kućni budžet mnoge je primorao da se odreknu najdražih stvari. Žene su tako umjesto odlaska u kozmetičke salone, neke zahvate odlučile primjenjivati kod kuće. Oprez, nije sve tako jednostavno kao što izgleda!

Ritual odlaska frizeru, tretmani protiv bora, anticelulitne masaže te pedikura i manikura postale su luksuz koji si mnogu priuštiti samo oni koje nije zahvatila sveprisutna recesija. Ipak, žene su odlučile reći ne i biti njegovane uz pomoć kućnih pripravaka.

Istraživanje je pokazalo kako više od deset posto žena više ne odlazi u kozmetičke salone, već jednostavnije tretmane poput bojenja kose i depilacije obavlja kod kuće.

To osigurava uštedu,no prilikom izvođenja treba biti oprezan jer bi učinak mogao biti potpuno suprotan i još skuplji od tretman od salonu.

Mrlje od bojenja kose i opekline izazvane nepravilnim korištenjem kućnih pomagala su najčešći problemi s kojima žene dolaze po pomoć.

Stručnjaci za njegu lica i tijela tvrde kako su se susreli s novim trendom koji je u porastu - ispravljanje grešaka koje žene učine kod kuće nespretnim rukovanjem. Pripadnice ljepšeg spola uvjerene su kako sitne bore oko očiju i na licu mogu ukloniti same, a i lasersko uklanjanje dlaka s tijela u kupaonici im se ne čini kao problem. Zbog takvih kućnih zahvata, stručno osoblje ima sve više posla s popravcima.

Nekada su žene kod kuće bojale kosu, uklanjale dlake s tijela uz pomoć voska, no danas s napretkom tehnologije u kućnoj radinosti se može ukloniti celulit uz pomoć aparata na bazi ultrazvuka, žena može sama napraviti depilaciju laserom, a dostupni su i razni kemijski pilinzi za lice i tijelo koji se mogu naručiti putem interneta.

Stručnjaci su unatrag godinu dana zaprimili žene s opekotinama na nogama koje su koristile laser bez da su proučile upute i prilagodile jačinu svom tipu kože. Prva pomoć je specijalna krema koja umiruje kožu i ublažava bol, no tretman koji će vratiti kožu u prvotno stanje mora se obaviti u klinici i stoji nekoliko tisuća dolara.

'Ljudi su uvjereni kako su svi proizvodi koji se mogu kupiti sigurni za kućnu upotrebu', rekao je dr. Mervyn Patterson iz kozmetičke klinike Woodford.

Laseri za uklanjanje dlaka jesu sigurni kada ih koristi osoba koja ima iskustva s rukovanjem. Osobe koje imaju svijetlu ili izrazito tamnu kožu 12 do 14 sati nakon tretmana mogu primijetiti oštećenja na koži. Samo mali dio žena dolazi po stručnu pomoć nakon kućnih nezgoda, ostale opekline i razna oštećenja pokušavaju sanirati sami jer je tretman koji bi im pomogao jednostavno preskup.

Laseri koji se mogu koristiti kod kuće daju slabije rezultate stoga ih žene koriste češće i nestručno rukuju s njima. Aparati koji se koriste u kozmetičkim salonima i specijaliziranim klinikama su puno jači pa su time i rezultati bolji.

Aparati za lasersko uklanjanje dlaka prodaju se po cijeni od 665 funti što je oko 5 tisuća kuna, pa je kupovina na rate izgleda prihvatljivija od mjesečnog odlaska u kozmetički salon.

Stručnjaci upozoravaju kako jeftini aparati ne djeluju na problem već samo uzrokuju oštećenja na koži koja zahtijevaju naknadni tretman stručnjaka.

Ukoliko se odlučite za kupovinu nužna je provjera kvalitete, no preporuka je ipak odlazak u salon ili depilacija voskom i tretmani lica i tijela običnim pilinzima koje možete nabaviti za svega nekoliko kuna ili ih napraviti u kućnoj radinosti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju