Udruga PETA koja se zalaže za zaštitu životinja zakupila je stranicu u listu Variety i objavila oglas s fotografijom talijanskog dizajnera prikazanog kao Pinokija. 'Armani je prekršio obećanje da će prestati koristiti krzno', piše između ostalog.

Aktivisti udruge PETA koja se zalaže za prava životinja ljuta je na talijanskog dizajnera koji je svojedobno obećao kako će prestati koristiti krzno.

U listu Variety zakupili su stranicu oglasa na kojoj je fotografija Armanija kao Pinokija, a uzvanicima ovogodišnje dodjele Oscara sugeriraju da bojkotiraju tu talijansku modnu kuću.

- Giorgio Armani dao je javno obećanje kako će prestati koristiti krzno u svojim kreacijama i to je obećanje prekršio. Krzno u njegovim kolekcijama nije čak ni detalj, nego su predloženi čitavi odjevni predmeti od krzna - od suknji, jakni, te skafandera za djecu s dječjim krznom.

Sve dok gospodin Armani ne održi svoje obećanja, molimo vas odaberite odjeću drugog kreatora za ovogodišnju dodjelu Oskara, piše u PETA-inom oglasu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju