Ono smo što jedemo, to vrijedi i za ljepotu. Naša koža i tijelo najljepše izgledaju ako se držimo pravila da moramo pojesti pet komada voća i povrća dnevno.

Najbolji salon ljepote u Londonu, Mayfair Spa, sada nudi tretmane kao što su ljetna masaža lica s jagodama i tretman za noge sa zgnječenim bobičastim voćem. 

Shenaz Shariff iz klinike za lice i tijelo iz Ulice Harley preporučuje da kožu dnevno njegujemo upotrebom prirodnih proizvoda. ''Ljeto može biti vrlo naporno za našu kožu, stoga je važno da ostane dobro navlažena i nahranjena.'' 

''Ako jedemo dovoljno svježeg voća, na taj način možemo relativno jednostavno i povoljno sačuvati zdravlje i elastičnost kože. Bobičasto voće čini čuda za našu kožu jer je puno antioksidanata kao što su vitamin C i E.'' 

Vitamin C je među svim hranjivim tvarima najbolji za očuvanje lijepe kože jer joj pomaže stvarati tkivo zvano kolagen, koji je neophodan za očuvanje lijepe i glatke kože 

Koža ih obožava 

Mango je ključan sastojak za sjajnu put jer sadržava beta karoten. Tijelo tu hranjivu tvar pretvara u vitamin A koji je neophodan za prirodno obnavljanje naše kože. 

Naša koža zaista uživa i u papaji jer je puna vitamina i antioksidanata koji nam pomažu sačuvati mladenački izgled. Enzim papain djeluje kao pomagalo u odstranjivanju mrtvih stanica te time uklanja suhu kožu. 

Krastavci otkrivaju iznenađujuće tajne. To je izvrsna hrana koja ima jednak pH kao i koža te ima nevjerojatne sposobnosti vlaženja i hranjenja kože. Kako biste osvježili svoje lice, nanesite na njega nariban ili izgnječen krastavac i pustite da djeluje 10 ili 15 minuta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju