Hoće li vaša kosa biti jača ako je budete više puta šišali, hoće li vaše noge biti dlakavije ako ih budete brijali? Zanima li vas što je od ovoga istina, a što laž? Provjerite koji su to mitovi o ljepoti kojima vjerujemo, a ne bi trebali

Mit o trepavicama

Trepavice se lome ukoliko prečesto koristite maskaru ili ako je nanosite u velikim količinama.
Srećom, to je samo mit. Maskare sadrže proteine koji njeguju i štite osjetljive trepavice. Lome se ukoliko odlazite na spavanje bez da ste skinuli šminku.

Kako bi trepavice ostale zdrave i duge dovoljno se pridržavati osnovnog pravila o njezi kože i lica. Bez obzira koliko ste umorni upotrijebite blagi odstranjivač make-upa za oči te njime dobro očistite trepavice i uklonite maskaru.

Šišanjem kosa postaje gušća

Nažalost, to nije istina. Nemoguće je utjecati na rast kose jer to ovisi isključivo o korijenu na kojeg ne utječe šišanje. Redovitim šišanjem vrhova odstranit ćete ispucale dijelove kose i podariti joj zdravi izgled.

Često izlaganje kose toplom zraku će rezultirati suhim i ispucalim vrhovima. To nećete primjetiti odmah, no koristite li sušilo za kosu nekoliko puta na tjedan ubrzo ćete vidjeti negativne promjene.

Celulit imaju samo žene s viškom kilograma

Naravno da ovaj mit uopće ne odgovara istini. Za nastajanje celulita nije kriva samo prekomjerna težina nego i labavo potkožno tkivo koje može biti i nasljedno.

Trikovi koji će sačuvati vašu ljepotu

Celulit je posljedica načina života, a u većini slučajeva nastaje zbog nezdrave prehrane i premalo kretanja. Neki ljudi imaju čak genetske predispozicije za skupljanje masnih stanica.

Važno je znati da se samim aktivnim mršavljenjem nećete riješiti celulita nego ćete samo smanjiti obujam masnog tkiva te da je potkožno tkivo svake žene godinama sve manje čvrsto. kako bi tkivo ostalo čvrsto potrebno je vježbati!

Make-up nudi dovoljnu zaštitu od sunca

Krema za sunčanje je obavezan dio kozmetike koje morate imati u toaletnoj torbici tijekom ljetnih mjeseci. Ukoliko dane ne provodite na plaži već u gradu opet je potrebno adekvatno zaštiti lice. Neki tekući puderi sadrže zaštitni UV faktor, no on je preslab da bi vas zaštitio od jakog ljetnog sunca.

Pripazite ukoliko neki proizvod koristite prvi put jer je moguća i alergijska reakcija na kombinaciju njegujućih sastojaka pudera i sunčevih zraka.

Kupanje i predugo namakanje u vodi isušuje kožu.
Srećom, to je samo mit sve dok pazite da temperatura vode ne prelazi 38 stupnjeva te da vaše namakanje ne traje dulje od 20 minuta. Nakon kupanja nikako nemojte trljati kožu grubim ručnikom nego ju lagano posušite ručnikom i namažite bogatim losionom ili kremom za tijelo.

Brijanjem dlake postaju jače i gušće
Iako se preporuča uklanjanje dlačica s tijela voskom ili raznim aparatima za depilaciju koje čupaju dlačice s korijenom, od brijanja ne rastu deblje i gušće dlačice.

Obrijane dlake čine se deblje samo zato što su odrezane žiletom na najdebljem dijelu. Kad dlaka počne ponovno rasti, prvi iz kože izlazi taj debeli dio dlake, što dlakama daje jači izgled.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju