Jedini blistavi događaj ovog teškog tjedna obilježenog tugom i financijskom krizom, definitivno je Cro A porter. Treći pretpodsljednji dan ovosezonskog modnog događaja privukao je brojnu sada već vjernu publiku. Akteri društvenog života iz prvog su reda imali priliku uživati u napokon, moćnoj modi hrvatskih dizajnera...

Žestoka, opasna, nabrijana i zavijena u crnu boju – ukratko bi se mogla opisati najjača modna domaća smotra na kojoj se i sinoć nastavio slijed ekstravagantnih modela.

Brojna reniomirana dizajnerska imena, ali i ona debitantska ovoga su puta pokazala smjele modele koji su zadovoljili čak i fetišiste. 

Napokon je domaća moda žestoka, opasna i nabrijana

Kolekciju Budoira začinili su seksi modeli u lateksu, a gošća manekenka bila je londonski fetiš model Victoria. Iako modni dvojac iz Budoira, sestre Morana i Martina naglašavaju kako nisu zamislile depresivnu i jako nabrijanu kolekciju, ona je bila upravo takva, na oduševljene brojnih. 

Pažnju su svakako privukle dvije kolekcije; crno, moćno i na granici provokativnog, opis je modela Hippy Gardena u kojoj ovoga puta nema romantike. Dok su crni, crveni modeli Martine Design donijeli dašak Rusije na modnu pistu.

Na ovogodišnji Cro a Porter vratila se Ivana Popović, u svom tradicionalnom taetralnom predstavljanju Ivana je poručila kako danas izgleda 'žrtva mode', a njena kćer u tu je svrhu prošetala pistom u vrtoglavim štiklama. 

Da je došlo vrijeme za nove snage na našoj modnoj sceni dokazao je mladi Juraj Zigman. Njegova kreativnost, ludost i veliki talent rezultirali su još jednom maestralnom kolekcijom koja je publiku digla na noge.


Svoje kolekcije za sezonu jesen/zima 08/09 predstavili su još i Arileo, Ledenko te AMDS by Amadeus. 

Poznatih lica nije nedostajalo, koji unatoč financijskoj krizi koja potresa svjetsko tržište ne planiraju stegnuti remen, naprotiv doznajemo kako su većinu prikazanih modela već rezervirali za svoje ormare.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju