U tri dana revija Modnog ormara mladi dizajneri pokazali su svoje radove, a internacionalni žiri odabrao je najbolje u tri kategorije. Predstavljene su kolekcije pret-a-porter, ulična i eksperimentalna moda. Iako je sve već viđeno, žiri je pohvalio rad mladih, posebice izradu modela

Žirijem je predsjedala Hiroko Koshino, japanska dizajnerica i umjetnica koja je po drugi put gost Modnog ormara. Otkrila je kako mladi hrvatski dizajneri nisu dovoljno svoji i u modi ne koriste dovoljno elemente svoje kulture. Hiroko Koshino je primjetila i kako slijepo kopiraju svjetski poznate dizajnere, no ipak je pohvalila njihov rad, a posebno ih je pohvalila za izradu.

Za svaku od navedenih kategorija na završnoj večeri Modnog ormara dodijeljene su nagrade. U kategoriji pret-a-porte nagradu je dobila Petra Ivanjoš, Tomislav Đurđević za uličnu modu, a Bojana Nikodijević za eksperimentalnu modu.

Nagradu Modni ormar za dugogodišnji doprinos hrvatskoj modi dobili su Bojana Radović i Regina Jeger.

Na tri večeri ove modne manifestacije prikazani su radovi mladih dizajnera na revijama Pret-a-porter, ulićna i eksperimentalna moda.

Revij pret-a-porte predstavila je kolekciju namjenjenu isključivo muškarcima, zatim izazovne večernje haljine,kolekciju haljina i kaputa inspiriranih jesenskim bojama te haljine inspirirane japanskom zastavom i one puf kroja.


Ulična moda predstavila je mladenačke i pomalo buntovne odjevne komade, široke i lepršave haljine i modele koji su podsjetili na vojničku uniformu budućnosti.

Na drugoj večeri nastupile su i renomirana imena Artiđana, I-Gle i Etna Maar.

Duge nabrane krinoline i koketiranje s davnim vremenima te damski šeširi i razigrane haljinice obilježili su treću večer Modnog ormara i reviju eksperimentalne mode na kojoj su i mladi dizajneri potvrdili kako je crna doživjela veliki povratak.

Predstavljena je klasićna urbana muška kolekcija, razigrane haljinice od PVC materijala, haljine i šeširi s dozom mistike, crne haljine koju upotpunjuju skulpture od žice.

Na trećoj večeri predstavile su se i Mustre kolekcijom u crnoj boji izrađenoj od prirodnih materijala te jednostavnog kroja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju