Ljeti najčešće putujemo na daleke destinacije. Najčešće ''korišteno'' prijevozno sredstvo za duge staze zasigurno je zrakoplov, koji može postati naša sobica za boravak na nekoliko sati, a katkad i cijeli dan ili noć.

Za boravak u zrakoplovu valja se mudro pripremiti, pogotovo sada kad je osiguranje na aerodromima pooštreno pa sa sobom na zrakoplov smijemo unijeti samo jednu torbu, a u njoj bočice sa samo sto mililitara tekućine. 

Modni paket koji će nam pomoći da ostanemo lijepe od polaska do dolaska 

Kad posložimo glavnu putnu garderobu, kovčeg koji će putovati u teretnom prostoru zrakoplova, počnemo pakirati i torbu koja će biti uz nas u zrakoplovu. Torba koja ide uz nas zapravo ima ''veliku težinu'', pogotovo u slučaju ako vas na dolasku šokira činjenica da glavna prtljaga nije bila u vašem zrakoplovu i da dolazi tek za nekoliko dana. Sama sam to iskusila na putu u Indoneziju i stvarno nije ugodno kad se nađete u inozemstvu s torbicom u kojoj imate samo novčanik, putovnicu i poneki časopis koji vam je kratio vrijeme u zrakoplovu. Dakle, torbu koju ćete cijelo vrijeme imati na oku pametno je napuniti osnovnom šminkom koja vam je pogotovo potrebna ako vas na dolasku čeka važan sastanak na kojem morate biti uredne. Morate paziti da puder, razne kreme i zubne paste premjestite u posebne bočice čiji je volumen manji od 100 mililitara. Dobro je kupiti prozirnu torbicu u koju ćete staviti svu šminku kako bi pri carinskom pregledu carinici odmah mogli vidjeti vaša pomagala za uljepšavanje pa ih stoga nećete morati preslagivati u plastične vrećice. U svoju prateću torbu stavite i dodatno donje rublje i kakvu majicu u slučaju da na glavnu prtljagu nakon svog dolaska morate pričekati nekoliko dana. 

Modni paket za udoban boravak u sjedalu zrakoplova 

Kada posložite torbu koja će biti uz vas cijelim putem, morate odabrati i odjeću koju ćete nositi u zrakoplovu. Dobro se odjenuti po sistemu ''luka'', odnosno u slojevima, pogotovo ako putujete u zemlje koje imaju drukčiju klimu od naše. To zapravo više vrijedi za zimska putovanja u toplije krajeve, ali kako je vrijeme poznato po svojoj promjenjivosti, može nas iznenaditi usprkos našem preciznom istraživanju vremenskih prognoza na internetu. Stoga savjetujem da odjenete trenutačno vrlo moderne ''tajice'' i preko njih ljetnu haljinicu ili pamučnu tuniku. U haljinici i ''tajicama'' zasigurno će vam biti i najudobnije. Sa sobom ponesite džemperić ili široki šal odnosno ''pašminu'', koja je bolje rješenje od jakne jer zauzima manje mjesta u vašoj osobnoj prtljazi. 

Zimski modni paket za zrakoplov 

Široki šal odnosno "pašmina" dobro će vam doći u sve hladnijim zrakoplovima. Ponekad je u zrakoplovima zbog klime koju ne možete ugasiti vrlo hladno. Kako se ne biste već na početku putovanja prehladile, preporučujem vam da ponesete i čarape koje možete obući dok sjedite na svom sjedalu, gdje ionako provedete većinu vremena u zrakoplovu. Ako vam je hladno za noge, bit će vam hladno po cijelom tijelu. Ako vam bude toplo, možete sve ''zimske'' modne dodatke pospremiti u torbu koja vas vjerno čeka u pretincu iznad ili ispod vašeg sjedala.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju