Pravilna i uravnotežena prehrana neophodna je za blistavi izgled tijela, no i kose. Želite li da vaši uvojci blistaju na meni stavite hranu bogatu proteinima, željezom i cinkom


Ukoliko vam pri svakom pranju ispadne velika količina kosa možete poslušati bapske priče i prekrižiti prste te tri puta pljunuti preko lijevog ramena ili pravilnim odabirom hrane ojačati kosu. 

Kosi su potrebni proteini, željezo i cink koje ćete pronaći u hrani. Složite zdravi meni i uživajte u blistavim uvojcima!


Kosa sadrži proteine pa je potrebno uzimati namirnice koje ih sadrže. Ukoliko želite zdravu i blistavu kosu jedite ribu, puretinu, piletinu, sir, jaja, jogurt i  bademe. Sojino mlijeko i tofu također su bogati proteinima, a sadrže malo masnoće.

Željezo ima važnu ulogu u stvaranju homoglobina koji su zaslužni da kisik dolazi do svih stanica u tijelu. Ukoliko kosa ne dobiva dovoljno kisika ne može biti zdrava. Zasladite se grožđicama koje su bogate željezom i unesite dovoljnu količinu vitamina C koji pomaže njegovu apsorpciju. Pronaći ćete ga u narančama, limunu i jagodama.


Stručnjaci su otkrili kako muškarci kojima ispada kosa imaju manjak cinka u organizmu. Cink obnavlja folikule i tako sprećava ispadanje. Pronaći ćete ga u crvenom mesu, školjkama, škampima i orašastim plodovima, no budite umjereni u grickanju.

Brza i masna hrana je najveći neprijatelj kose pa kada vas uhvati želja za hamburgerom, čipsom ili hladnim pićem stanite i razmislite o svojim uvojcima!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju