U doba kada je ljepota svojevrstan imperativ, mnogi se odlučuju na estetske zahvate. Što najčešće operiraju Hrvati, a što Hrvatice te mora li odlazak pod nož biti prvi izbor

Lifting trbuha, povećanje grudiju i usana te pomlađivanje lica su najčešći zahvati s kojima Hrvatice dolaze u ordaniaciju estetskog kirurga. Žene su, po broju zahvata pred muškarcima, no i oni se u sve većem broju podvrgavaju korekciji povećanih dojki ili traže zahvat kompletnog preobražaja.

'Najčešće se radi face lifting uz korekciju trbuha i dojki.', potvrdio je plastični kirurg, dr. Miroslav Kinčl.

Odlazak na nekoliko estetskih zahvata priznao je imitator Boris Kosmač koji tvrdi kako su mu oni uljepšali život te da nakon dvije liposukcije, korekcije nosa te korištenja botoxa osjeća veće samopouzdanje.

Pacijent koji se podvrgava zahvatima mora znati moguće posljedice i komplikacije koje mogu nastati nakon operacije te se raspitati o vremenu koje je potrebno za oporavak.

'Pacijenti u medijima vide nešto što im se sviđa, no ponekad su ti zahvati čista prevara.', naglasio je doktor Kinčl i dodao kako je to slučaj sa silikonskim umecima za usne koji su nagrdili mnoge pacijentice.

Mnogi domaći estradnjaci su na 'ti' s estetskim zahvatima, a povećanje grudiju je priznala i pjevačica Maja Šuput.

'Stavila sam najmanje umetke koji postoje, a grudi nisam povećala kako bi muškarci gledali u njih.', pojasnila je Maja.

Estetske operacije nisu jedini način uljepšavanja tijela, postoje elektrostimulacije ili stari i dobro provjereni recept koji je ujedno i najsigurniji - vježbanje i briga o tijelu.

Više u inMagazinu

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju