Uredne i lijepo oblikovane obrve detalj su koji će uljepšati svako lice. Doznajte trikove slavnih majstora uz pomoć kojih ćete u samo nekoliko poteza svome licu podariti potpuno nov i profinjen izgled


Svakom licu pristaje drugačiji oblik obrva. Obrve treba prilagoditi obliku lica, a kako bi bili sigurni da su pravilno oblikovane najbolje je da se prvi puta prepustite stručnjacima koji će ih oblikovati uz pomoć voska. Jednom oblikovane lako ćete održavati sami.

Obrve nije potrebno bojati osim ako drastično ne mijenjate boju kose. Dovoljno je da se poigrate s olovkom za obrve u odgovarajućoj nijansi.


U kozmetičkoj torbici napravite mjesta za pribor koji će vam biti potreban za održavanje i koristite ga. Nabavite dobru pincetu, češalj za obrve i olovku koja odgovara boji vaših obrva.

Obrve ne moraju biti iste nijanse kao kosa, najbolje je ako su dvije nijanse tamnije ili svijetlije. Izbjegavajte velike kontraste kao što su plava kosa i tamne obrve.

Obrve nije potrebno bojati osim ako drastično ne mijenjate boju kose. Dovoljno je da se poigrate s olovkom za obrve u odgovarajućoj nijansi.

Za održavanje obrva odaberite pincetu s trokutastim krajem. S njom ćete najbolje počupati suvišne dlačice.


Pinceta s kockastim završetkom se ne preporuča jer umjesto da isčupa dlačicu s korijenom, samo će je skratiti pa se može dogoditi da dlačica uraste.

S obzirom da pravilno oblikovane i uredne obrve otvaraju i uljepšavaju svako lice brinite o njima i ne dopustite da zarastu.

U kozmetičkoj torbici napravite mjesta za pribor koji će vam biti potreban za održavanje obrva i koristite ga.


Odredite oblik lica!

Trokutasti oblik lica kakav ima glumica Katie Holmes ublažit će i omekšati pravilno oblikovane obrve. Oblikujte obli luk, a kraj nemojte previše stanjiti. Tako ćete ublažiti trokutasti oblik. Kako bi zaokružile lice i osvjetlili ga obrve možete naglasiti olovkom u boji kose ili za nijansu svijetlijom.


Ovalnom licu pristaje gotovo svaki oblik, no ipak je najbolje zdražati prirodnu linuju obrva te ih lagano istanjiti na kraju. Pazite da ne pretjerate i ne skratite ih previše na krajevima.

Srcolikom obliku lica kakav ima oskarovka Reese Witherspoon najbolje pristaje oštri luk koji se tanji prema kraju. Ukoliko su obrve nestašne upotrijebite bezbojnu maskaru ili gel za obrve kako bi ih ukrotili.

Za okrugli oblik lica najbolje riješenje su duge obrve. Linija mora biti ravna i oštra stoga ih je najbolje oblikovati uz pomoć pincete, četkice za obrve i škarica. Počešljate ih prema gore i škaricama odrežite višak. Na taj način ćete ih istanjiti.

Ravne i tanke obrve najbolje odgovaraju dugoljastom obliku lica. Ukoliko imate male oči, linija neka bude tanka, a želite li ih dodatno naglasiti olovkom izaberite boju za nijansu svijetliju od boje vaše kose.

Ukoliko su vaše oči razmaknute ostavite obrve što deblje na početku. Tako će oči izgledati bliže. Ukoliko su vam pak oči blizu napravite mali razmak između obrva no nemojte pretjerivati. Radije se prepustite u ruke stručnjaka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju