Modni stručnjaci su nas neprestano uvjeravali kako nas okomite prugice čine vitkijima. No, očito smo godinama bile u zabludi, jer isti ti stručnjaci sada tvrde kako je istina sasvim suprotna. Mi kažemo, ako niste sigurni, odaberite tamno!

Proveden je pokus na tisućama dobrovoljaca pred koje su stavljeni crteži žena u vertikalnim i horizontalnim linijama, zadatak im je bio označiti ženu koja izgleda vitkijom. 
I dokazano je: horizontalne linije čine nas vitkijima time i višima. 
Da to nije i najnovija teorija, dokazuje i dokument star više od stot i pedeset godina čiji je autor njemački psiholog Hermann Von Helmholtz koji je ustanovio kako upravo horizontalne  
linije čine figuru višom. 
No,popularnost najrazličitijih uzoraka - pruga, horizantolnih, vodoravnih, točkica i kockica, pokazuje i aktualni Tjedan mode u New Yorku gdje se dogodila prava invazija prugica i točkica. Michael Kors i Pamela Roland pokazali su kolekcije za proljeće ljeto preplavljene spomenutim uzorcima, pa je očito da ih ni dogodine nećemo moći izbjeći. Cijela filozofija je u pravilnom odabiru, uvijek imajući u vidu mane i vrline vaše figure. Odaberite ono što vam najbolje pristaje i nemojte biti razočarani ako vam baš sve ne pristaje. Uostalom, uvijek možete odabrati crno za vitkiji izgled, tu nećete pogriješiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju