Modni stručnjaci su nas neprestano uvjeravali kako nas okomite prugice čine vitkijima. No, očito smo godinama bile u zabludi, jer isti ti stručnjaci sada tvrde kako je istina sasvim suprotna. Mi kažemo, ako niste sigurni, odaberite tamno!

Proveden je pokus na tisućama dobrovoljaca pred koje su stavljeni crteži žena u vertikalnim i horizontalnim linijama, zadatak im je bio označiti ženu koja izgleda vitkijom. 
I dokazano je: horizontalne linije čine nas vitkijima time i višima. 
Da to nije i najnovija teorija, dokazuje i dokument star više od stot i pedeset godina čiji je autor njemački psiholog Hermann Von Helmholtz koji je ustanovio kako upravo horizontalne  
linije čine figuru višom. 
No,popularnost najrazličitijih uzoraka - pruga, horizantolnih, vodoravnih, točkica i kockica, pokazuje i aktualni Tjedan mode u New Yorku gdje se dogodila prava invazija prugica i točkica. Michael Kors i Pamela Roland pokazali su kolekcije za proljeće ljeto preplavljene spomenutim uzorcima, pa je očito da ih ni dogodine nećemo moći izbjeći. Cijela filozofija je u pravilnom odabiru, uvijek imajući u vidu mane i vrline vaše figure. Odaberite ono što vam najbolje pristaje i nemojte biti razočarani ako vam baš sve ne pristaje. Uostalom, uvijek možete odabrati crno za vitkiji izgled, tu nećete pogriješiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju