Parfem je dar koji će mnogi pronaći ispod jelke, no kako bi trenutak bio zaista sretan provjerite nekoliko pravila za kojima se treba voditi prilikom odabira parfema. Odaberite dobro kako bi drage osobe u vašoj blizini mirisale na sreću


Stari Grci su prvi otkrili parfem kakav danas poznajemo, stavili su sga u staklenu bočicu s čepom i dali mu ime. U bočici su se skrivali dragocjeni estrakti Orijenta: tamjan, sandalovina, klinčić, đumbir i vanilija.

U starom Rimu se parfemiralo sve, a Arapi su otišli korak dalje i izmislili destilacijski kotao. Parfem je doživio najveći uspjeh za vrijeme renesanse, a francuski gradić Grasee postao je centar proizvodnje.

Danas malo tko razmišlja o tome tko je i zašto osmislio i proizveo parfem, dovoljno nam je samo otkriti bočicu koja kada je pomirišemo kao da je stvorena baš za nas.

Parfem govori o nama, prati crte karaktera i samo mi znamo koji najbolje miriše na našoj koži. Baš zato ga je teško pokloniti. No ipak, mnogi će se odlučiti najdražoj osobi, prijateljici ili sestri ispod jelke staviti malenu, mirisnu kutijicu. Nudimo vam nekoliko savjeta...


Izbjegavajte šoping u zadnji trenutak
Gužva, stres i nedostatak vremena su razlozi zbog kojih ćete pomisliti kako je najlakše kupiti parfem. Baš to treba izbjegavati. Nakon što isprobate tri mirisa svi će vam postati jednaki i kupiti ćete nešto po izboru prodavačice. Parfem za blisku osobu kupujte na vrijeme i u miru. To je poklon koji će ostavljati trag na vašoj koži...

Gužva, stres i nedostatak vremena su razlozi zbog kojih ćete pomisliti kako je najlakše kupiti parfem. Baš to treba izbjegavati.


Ne poklanjajte parfeme slavnih
Gotovo svaka slavna dama ima svoj parfem, no tu su u večini slučajeva mirisi koji će zadovoljiti mlade, urbane cure, no ne i žene koje su prešle tridesetu. Kupujete li dar za majku, uspješnu prijateljicu ili sestru koja zna što želi u životu odaberite parfem iza kojeg stoji ime.

Izbjegavajte veliko pakiranje
Parfemi su s razlogom pakirani u bočice od 30, 50 i 100 mililitara. Nemojte misliti da ste napravili najbolje ukoliko ste se odlučili za veliko pakiranje. To vrijedi samo ukoliko kupujete miris koji ta osoba već koristi. U protivnom odaberite najmanju bočicu, pogotovo ako poklanjate potpuno novi, tek izašli miris.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju