Koliko je važan prvi dojam? Koliko je vremena potrebno da ga steknemo te koliko naš izgled utječe na nečije mišljenje o nama? Odgovor na ova i mnoga druga pitanja donosi vam savjetnica za imidž

Pri svakom prvom susretu vrijedi isto pravilo, prvi dojam o osobi stječemo u prve tri minute. Pritom 55 posto odlazi na ono što vidimo, 37 posto na mimiku i ton glasa, a preostali mali dio na verbalnu komunikaciju.

Zbog toga je dobra odluka pokušati ne upropastiti prvi dojam nepotrebnim stilskim gafom, kaže savjetnica za imidž Andreja Horvatić.

'Pri prvom susretu s osobom radim analizu i to na osnovu onog što vidim: kosa, oči, obrve, boja tena, građa tijela te ju svrstavam u jedno od četiri godišnja doba kojem odgovara', objašnjava Andreja.

Boje su ključne, pa tako razlikujemo prijateljske i neprijateljske koje je potrebno izbjegavati jer ističu nepravilnosti. Pravilan odabir boja, s druge strane ističe samo prednosti.

Šminka i frizura također moraju biti u skladu s osobom koja ih nosi, a odjeću treba birati oprezno i znati kako svaki kroj ne pristaje svakome!

Više u inMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju