- 'Ja sam statistička anomalija. Crnkinja, odgojena u Chicagu...Apsolutno ne bih trebala biti ovdje', kazala je Michelle Obama nakon pobjede njezinog supruga. Nova Jackie O, kako su je prozvali zbog stila, ući će u povijest kao prva tamnoputa prva dama Amerike

- Ja sam statistička anomalija. Crnkinja, odgojena u Chicagu...Apsolutno ne bih trebala biti ovdje', kazala je Michelle Obama nakon pobjede njezinog supruga.

Iznimno visoka Michelle (visoka je 182 cm), diplomirala je pravo na Harvardu, te zatim postala odvjetnica u Harvardu, specijaliziravši se za područje autorskih prava.

Zvijezde za Obamu: I Hollywood mu se poklonio

Nakon vjenčanja 1992. godine dobila je posao u gradskoj vijećnici u Chicagu, a potom i u sveučilišnoj bolnici gdje radi na mjestu dopredsjednice zadužene za vanjske odnose.

Želite upornog predsjednika. Pozivao sam Michelle van sve dok nije pristala! - američki predsjednik Barack Obama

Stotine intervjua koje je dala, a u kojima je neprestano naglašavala kako će njezin suprug biti odličan predsjednik, ali i ustrajala u prikazu Baracka kao sasvim običnog muškarca koji hrče i ostavlja čarape za sobom donijeli su političke bodove njezinom suprugu.

Ipak, jedna nespretna izjava 'Po prvi sam puta u svom odraslom životu stvarno ponosna na moju zemlju' zbog čega je doveden upitanje njezin patriotizam ipak nije dramatično naštetio njezinom imidžu lijepe, uspješne Afroamerikanke.

- Naravno da volim svoju zemlju...i nigdje osim u Americi moja životna priča ne bi bila moguća kasnije je objasnila.

Ipak, osim po uspješnoj karijeri, urednom obiteljskom životu i jasnom stavu kako nije Barackov politički savjetnik, već samo njegova supruga, Michelle je zagolicala maštu glasača nevino koketirajući sa seksepilom.

Njezina izjava kako nikada ne nosi hulahopke, već ako mora, isključivo čarape, donijele su joj extra bodove, a zbog odjevnog stila, pojavila se na raznim ljestvicama ljepote, uključujući i onu Vanity Faira za gdje je pretekla mnoge zvijezde s A liste.

Nije tajna da Michelle voli peglati po karticama, te da ima poprilično skupe garderobu, no navodno je velikodušna i široke ruke što su potvrdile i njezine prijateljice.

Fashion Guru: Modna kampanja McCain-Obama

Ipak, kada se na jednoj stranačkoj konvenciji pojavila u otmjenom kostimu i sa skupocjenim nakitom - naušnicama i orglicom, javnosti je iznešen podatak kako je iznos cijelog outfita bio 300 tisuća dolara. Njezin je kućni prijatelj Oscar De La Renta, no nosi i odjeću drugih kreatora.

Oštroumna, pametna, izravna i emotivna, Michelle je održala pamtljiv govor na stranačkoj konvenciji koji je rasplakao ženske delegate, a njezine govore mnogi su stručnjaci ocijenili kao besprijekorne.

Da,tamnoputa Michelle Obama nova je prva dama Amerike, koja je upravo izjavila kako je ona 'prva mama' i tako jasno dala do znanja koje mjesto za sebe želi u Bijeloj kući.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju