Ljeto je vrijeme užitaka među koje razmazani make-up zasigurno ne spada. Pokazat ćemo vam kako ljetno šminkanje može postati jednostavno poput oblačenja vaših omiljenih ljetnih sandala.

1. Pospremite tekući puder 

Kako ljeti svoju toplu garderobu zamijenite laganim suknjama i bluzama, tako možete i svoje lice ''odjenuti'' u laganiji make-up. Stavite malo korektora u predjelu očiju ili drugih nepravilnosti na koži, a zatim malo pudera u prahu. 

2. 'Bronzer' – zdravo preplanula put 

Upotrijebite malo 'bronzera' na pravim mjestima i vaše oči će izgledati veće, a vaši zubi bjelji. Kako bi vaše lice izgledalo prirodno, 'bronzer' nanesite na najistaknutije dijelove lica koja i na suncu prva preplanu. To su čelo, obrazi, brada i nos. Budete li 'bronzer' nanijeli na cijelo lice, vaša će preplanulost izgledati neprirodno. Iz istog razloga 'bronzer' nanosite velikim kistom za puder. 

3. Isprobajte žive boje 

Kako je boja ljetne odjeće življa, tako može ljeti i paleta boja vaše šminke biti življa. Žive boje osvježit će vaše lice. One koje inzistiraju na uporabi prirodnih tonova mogu eksperimentirati na jednom dijelu lica, kao što su obrazi na koje možete nanijeti rumenilo živih boja, na primjer, u roza tonu. 

4. Zamijenite jaki ruž za usne prozirnim glosom. 

Kremaste ruževe za usne u tamnim bojama možete pospremiti i umjesto toga koristiti obojene balzame za usne koje često imaju čak i SPF faktor, a u trgovinama imate velik izbor glosova u svim mogućim ljetnim tonovima boja. 

5. Vaše sjenilo neka bude postojano 

Kako bi sjenilo na vjeđama bilo postojanije, nemojte nanositi kremu za lice na vjeđe. Sjenila u prahu su postojanija od kremastih sjenila, dok je još bolje kombinirati kremasta sjenila s onima u prahu. Na gornjoj, a po želji i na donjoj, vjeđi napravite liniju mekom olovkom za oči te zatim tankim kistom preko toga nanesite sjenilo u sličnoj boji. Na taj će način linija biti postojanija. 

6. Nikamo bez vodootporne maskare

Možda ste već ponekad koristile vodootpornu maskaru i nije vam se svidjela jer su se vaše trepavice lomile i bile preteške. No probajte je ponovno! Bit će vam od velike koristi u vrućim ljetnim danima i na plaži. 

7. Ljeti koristite prozirne i sjajne boje

Jaki i intenzivni tonovi boja mogu uistinu biti privlačni, ali ljeti djeluju preteško na vašem licu. Stoga ljeti radije koristite prozirnije boje. 

Postoji cijela paleta proizvoda koji su posebno namijenjeni ljetnom izgledu, a to su sjenila, bronzeri, tekuće podloge, glosevi, sve u zlatno brončanim sjajnim bojama. Ljeti je dobro imati više sjaja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju