Kako izabrati idealne kape i šešire koje će nas grijati i istovremeno ukrašavati naš cjelokupan imidž zna Alma čiji će savjeti biti itekako korisni

Glavni zimski modni dodaci bez kojeg ne bismo mogli niti zamisliti hladne dane svakako su šeširi i kape.

Šeširi su vrlo primjetan modni dodatak jer svu pažnju usmjeravaju na lice. Upravo zato ne smijemo zanemariti make up i odgovarajuće modne dodatke poput naušnica.

Volite li šešire nositi svakodnevno izaberite one u stilu ženstvenih šešira iz 40-ih godina prošlog stoljeća. Takvi modeli odgovaraju svakom obliku licu, ali morate voditi računa o boji koju ćete izabrati.

Tamnije boje prihvatljivije su za večer, a svjetlije nijanse u boji kaputa za dnevne prilike. Imate li svijetle oči i put više će vam odgovarati hladnije boje, a ako ste tamnijeg tena toplije boje bit će idealne za vas.

Od kapa koje su ustvari češće u upotrebi od šešira, najpopularnija je ona francuskog kroja koja pristaje većini žena.

Imate li ovalno lice odaberite kapu s dominantnim detaljem u obliku cvijeta na jednoj strani glave.

Ako vam je glava okruglog oblika izbjegavajte debele kape koje bi vas mogle dodatno proširiti. Ženama sitnije građe najbolje će pristajati kape s trendovskim šiltom.

Ukoliko imate kratku kosu, neka ispod kape proviruju šiške, a žene duge kose ispod kape mogu ostaviti rep ili pletenicu.

I kape i šešire kombinirajte s rukavicama, šalom i stolom.

Ne zaboravite na bonton prema kojemu žene u zatvorenim prostorijama ne moraju skidati pokrivala za glavu, dok njihove jače polovice to ipak moraju učiniti.

Više u InMagazinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju