Ponekad ujutro nemate vremena, poslijepodne žurite, ipak, odvojite vremena za mali make-up ritual i to ne samo zbog estetskih razloga. Šminkanje dokazano popravlja raspoloženje i podiže samopouzdanje

Vjerojatno ste čuli kako je nakon jutarnjeg buđenja dobro odraditi vježbe rastezanja, no najnovija istraživanja govore i kako šminkanje ima jednako blagotvorni učinak.

Dokazano je kako osim što uljepšava i djeluje estetski, make-up na vašem licu popravlja raspoloženje, utječe na samopouzdanje, ali i djeluje na stabilnost žene i to ne onu unutarnju, nego na njezinu ravnotežu

Dokazano je kako osim što uljepšava i djeluje estetski, make-up na vašem licu popravlja raspoloženje, utječe na samopouzdanje, ali i djeluje na stabilnost žene i to ne onu unutarnju, nego na njezinu ravnotežu.

Znanstvenici koji su provodili istraživanje na inicijativu L'Oreala pokazali su da žene koje se svako jutro našminkaju imaju znatno bolju ravnotežu i rjeđe padaju od onih koje se ne vole ili nemaju vremena šminkati.

Na uzorku od 100 žena u poznijoj dobi od 65 do 85 godina, dr. Patricia Pineau zamijetila je da su one i minimalno našminkane stabilnije od nenašminkanih.

- One imaju drugačiji dok hodaju od onih koje ne nose šminku, kazala je liječnica i pojasnila kako make-up ženama služi kao vrsta mikro istezanja koje pomaže pri koordinaciji pokreta. Tako se rjeđe događaju padovi.

Za kvalitetan make-up dovoljno je petnaestak minuta dnevno, kvalitetna šminka koja ne mora biti preskupa i malo dobro volje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju