Hyaluronska kiselina u obliku seruma idealna je njega protiv starenja i za kožu isušenu od sunca. Umjesto da je ubrizgavamo u kožu, odsada je možemo jednostavno nanijeti.

Naše potkožne stanice su u mladosti ispunjene vodom i djeluju kao jastučići koji zategnu kožu. S vremenom koža počinje gubiti svoju vlažnost i počinje se borati, a glavni uzrok boranja je da stanice gube vodu. Hyaluronska kiselina jedna je od najpoznatijih prirodnih »antiage« aktivnih sastojka koje naše tijelo proizvodi samo i djeluje na vrlo jednostavan način. Na sebe veže šest tisuća puta toliko vode koliko je njezina vlastita težina. 
Broj molekula vode se znatno poveća što je moguće vidjeti na poboljšanoj strukturi kože koja je napeta, glatka, svježa i sjajna. 

Hyaluron u estetskoj kirurgiji 

Najučinkovitija je uporaba hyaluronske kiseline u estetskoj kirurgiji. Injekcijom je liječnik ubrizga ispod kože te na taj način popuni bore. Zahvat traje od pet do deset minuta, a izvodi se bez anestezije. Međutim, rezultat nije trajan pa ga je potrebno nakon određenog vremena ponoviti. 

Posljedice pretjeranog sunčanja 

Nakon prekomjernog izlaganja suncu u ljetnim danima što dobro isuši kožu, hyaluronska kiselina će zasigurno pozitivno djelovati na vaš ten. Bez skalpela estetskog kirurga vaša će koža uz pomoć hyaluronske kiseline izgledati glatkije i svježije. Moramo spomenuti da je hyaluron dostupan u obliku seruma, krema, a možete ga uzimati i oralno. Serume i kreme nanose se na očišćenu kožu, najbolje navečer jer morate uzeti u obzir da serum nije najbolja podloga za make-up.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju