Dobro odabrani make up može učiniti da lice izgleda svježe i zdravo, no ljepota uistinu dolazi iznutra. Zdrave namirnice koje unosimo u organizam zaslužne su za svjež izgled kože. Napravite makeover uz pomoć sastojaka koje čuvate u kuhinji


Zdrav izgled kože možete postići unošenjem B vitamina u organizam. On će pomoći u stvaranju prirodnog kolagena koji će zategnuti kožu i podariti joj mlađi i zdraviji izgled. Ovaj čarobni sastojak prirode krije se u žitaricama punog zrna i životinjskim proteinima.

Ukoliko je vaša koža osjetljiva ili masna izbjegavajte kavu, alkohol, čokoladu i jake začine, a patite li od prištića priuštite si obrok pun cinka

Obrok koji se sastoji od mesa, ribe ili jaja u kombinaciji s integralnom tjesteninom, rižom ili tamnim kruhom djelovati će poput injekcije!

Zdravoj koži potrebna je vlaga stoga je unošenje vode u organizam tajna koju morate zapamtiti. Omega 3 i omega 6 masne kiseline pomažu u zadržavanju vode u stanicama kože pa u prehranu unesite maslinovo ili sojino ulje.

Poseban sjaj koji privlači poglede postići ćete uz pomoć vitamina C koji štiti kožu lica od štetnih UV zraka i pomaže pri bržem zacjeljivanju ožiljaka. Najbolji izvor su citrusi pa započnite jutro svježe iscjeđenim sokom od naranče, limuna ili grejpa. Dobar izvor C vitamina je i zeljasto povrće.

Vitamin E pomoći će koži da se oporavi od oštećenja koje je izazvao boravak na suncu. Zajedno s vitaminima C i A štiti membrane stanica od slobodnioh radikala koji su glavni krivci za starenje kože. Pronaći ćete ih u orašastim plodovima i cjelovitim žitaricama. Najbolje oružje u borbi protiv starenje je selen pa na jelovnik uvrstite svježi sir, ribu, morske plodove i jaja. Selen će pomoći i u izbacivanju štetnih tvari, alkohola i nikotina iz tijela.

Ukoliko je vaša koža osjetljiva ili masna izbjegavajte kavu, alkohol, čokoladu i jake začine, a patite li od prištića priuštite si obrok pun cinka. Pronaći ćete ga u školjkama, ribi i cjelovitim žitaricama.

Ovi savjeti ne zahtjevaju velike promjene na vašem jelovniku, umjesto bijelog kruha počnite koristiti onaj od tamnih žitarica, na jelovnik stavite ribu i morske plodove, pijte barem osam čaša vode dnevno i smanjite unos kave i broj cigareta. Koža će vam znati vratiti mala odricanja!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju