Svako jutro prilikom nanošenja šminke radite sitne greške koje dodaju godine. Kriva nijansa pudera te pretamna olovka su samo neke od zamki koje stoje na putu svježem izgledu

Teška šminka je jednosmjerna karta koja vodi do starijeg izgleda. Kako bi izbjegli dodavanje godina potrebno je posebnu pažnju pridodati odabiru podloge. Lagani puder ili krema u boji su odličan izbor za svakodnevni make up. Podlogu nanosite uz pomoć spužvice s kojom ćete lako ukloniti višak s mjesta na kojima imate bore ili nepravilnosti na licu. Na taj način ćete izbjeći skupljanje pudera u borama koje dodatno postaruje.

Manje je više kad je riječ o podlozi. Što se više kože vidi to bolje, a kako bi ono što pokazujete izgledalo zdravo i svježe poklonite pažnju odabiru kreme. Dobra hidratacija je ključ uspjeha, a svježa i zdrava koža je puno ljepši prizor od nedostataka pokrivenih teškim puderom.

Podloga uvijek mora biti nijansu ili dvije tamnija od prirodne boje kože. Puder svjetliji od kože dodatno naglašava bore i nepravilnosti. Puder koji reflektira svjetlost pruža efekt blistave kože.

Izbjegavajte nanošenje maskare na donje trepavice jer naglašava tamne kolutove oko očiju.

Koža na području oko očiju postaje sve tanja kako starimo, pa je zbog toga prikrivanju podočnjaka i tamnih krugova potrebno pridodati veliku pažnju. Velike količine korektora daju suprotan učinak stoga korektor nanesite u tankom sloju i ne na cijelo područje ispod oka već samo na tamne dijelove.

Budite oprezni prilikom nanošenja pudera u prahu. On je izvrstan za matiranje nosa, brade i čela, no nemojte ga nanositi na očne kapke jer njegove sitne čestice upadaju u bore i dodatno ih naglašavaju, a koža izgleda suho!

I rumenilo ima svoje zakone. Ukoliko ga nanesete samo na sredinu obraza dodatno ćete naglasiti kožu koja je lagano obješena, no povučete li kist po cijelom području jagodične kosti postići ćete suprotan efekt, a rezultat će biti svjež izgled.

Odluke uz koje ćete 2010. pokazati svoje najljepše lice

Ne nanosite rumenilo preblizu nosu i izbjegavajte tamne nijanse vina ili cimeta. Nijanse roza boje pristaju svima i djeluju svježe.

Prirodna boja usana blijedi s godinama, pa je potrebno odabrati ruž čija je boja postojana. Tako ćete izbjeći stalne odlaske pred ogledalo i popravljanje šminke.

Lagani puder ili krema u boji su odličan izbor za svakodnevni make up.

Intenzivne boje, tamne nijanse i metalik odsjaj nisu za tanke usne. Odaberite neutralne boje i razmislite o sjajilu koje usnama daje i volumen.

Izbjegavajte nanošenje maskare na donje trepavice jer naglašava tamne kolutove oko očiju. Radije nanesite dva sloja na gornje trepavice. To će istaknuti bjeloočnice i učiniti da vam oči izgledaju veće.

S godinama se trepavice sve više suše, pa maskara lakše pada i stvara crne mrlje ispod očiju pa je i o tome potrebno voditi računa.

Sastavni dio kozmetičke torbice neka bude i uvijač za trepavice, oči će postati veće, a cijeli izgled svjež i mladenački.

Crta izvučena olovkom ispod donjih trepavica smanjuje oči i naglašava podočnjake, radije ju nanesite iznad gornjih trepavica i na kraju oka povucite crtu prema gore. Vizualno ćete smanjiti dio oka koji se spušta s godinama.

Šljokice su poželjne prilikom svečanog make upa, no nemojte ih nanositi na vanjske kutove oke jer će upasti u bore i dodatno ih naglasiti.

Nanesite ih u unutarnji kut oka, na sredinu kapka ili ispod obrva i pritom budite umjereni. Želite blistati, a ne svjetlucati poput božićnog ukrasa!

Jednim klikom pratite sve novosti i nagradne igre na Facebooku!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju