I dok Kate Winslett ponosno pokazuje svoje golo tijelo u filmu 'Reader' mnogi su se osim na glumu, osvrnuli na njezinu stražnjicu - malu, no čvrstu i zaobljenu. I tako je počela debata - što je to točno savršena stražnjica?

Plastični kirurzi kažu kako klijentice najčešće traže tri vrste stražnjica koje možemo nazvati prema njihovim vlasnicama. Na prvom je mjestu J Lo, slijedi Katie Holmes, a na trećem je Kylie Minoque.

Prije nego što je Beyonce otpjevala pjesmu ''Bootylicious', u slavu povećih ženskih stražnjica, njezina kolegica po dupetu Jennifer Lopez uporedo s albumom prvijencem, svijetu je predstavila i svoju stražnjicu. Nesavršenu, poveću i ponosno prikazanu u punom svijetlu.

I to je to bilo to. Počela je era nesavršenih ženskih stražnjica koje su nakon godina izbivanja s modne scene (istjerala ih je veličina 0) pokrenule modu prave žene.

Nešto prije Jennifer Lopez, svoje je povratak na scenu, također stražnjicom, učinila i Kylie Minoque koja je za prvi spot 'Spinnin' Around' prigodno odabrala kratki, zlatni šorc ili bolje rečeno gaćice koje su ispunile gotovo cijeli kadar.

Kylie i J Lo: Dvije potpuno različite stražnjice proglašene su najljepšima u show biznisu i tako potaknule na dilemu: Što je to zapravo savršeno dupe?

Dr Mike Comins, plastični kirurg u Knightsbridgeu tvrdi kako njegove klijentice najčešće traže tri vrste stražnjice. Na prvom je mjestu još uvijek pozadina Jennifer Lopez s naglašenim i ženstvenim oblinama.

Drugo mjesto pripalo je, vjerovali li ne, 'Katie Holmes, čija je mala i čvrsta stražnjica vrlo tražena, a na trećem je svojevrsna kombinacija prve dvije: obla, čvrsta, ženstvena, kakvu ima Kylie Minoque.


I što je najljepše, pacijentice mogu dobiti ženstvenu pozadinu i bez agresivnih zahvata i to preparatom koji se zove Macrolane i liposukcijom.

- Dakle, nakon što odstranim masnoću i celulit iz sražnjice, mogu je i preoblikovati i dodati volumen Macrolaneom, kaže liječnik i dodaje kako cijeli zahvat stoji između dvije i pet tisuća funti , ovisno o složenosti zahvata, kaže dr Comins.

Macrolane je punjač koji sadrži hijaluronsku kiselinu koja se godinama koristi u facijalnoj kirurgiji kao punjač za lice, osobito nazolabijalnih bora. Kada se Macrolane ubrizga u stražnjicu u točno određena područja, dobije se željeni oblik, tvrdi liječnik.


Drugi je način da svojoj zapostavljenoj stražnjici posvetite nešto pažnje, a to znači redoviti peeling kako bi se odstranile mrtve stanice kože i potaknuli cirkulaciju što će stražnjicu i učvrstiti. Osim peelinga potrebno je redovito vježbati, vježbati i vježbati.

Ukoliko ste za to previše lijeni, postoje i alternativni načini, a to su različite vrste elektrostimulacije mišića poput najnovijeg microlifta koji će napumpati mišiće stražnjice. U svakom je slučaju najbolja varijanta koja uključuje svo troje - peeling, elektrostimulaciju i vježbu, te šećer na kraju - kompletnu depilaciju.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju