Više od 80 posto Talijanki pati zbog neudobne mode: preuske traperice, previsoke i pretanke potpetice, majice do iznad pupka po zimi i teške torbe, glavni su uzroci muka modno osviještenih Talijanki.

Časopis za zdraviji život "Salute Naturale" istražio je odnos između odjeće i zdravlja kod tisuću Talijanki u dobi od 20 do 55 godina. Prema toj studiji, 62 posto žena zbog preuskih traperica ili drugih modnih detalja pati od problema s krvotokom.

Ukupno 59 posto se znoji jer je su tkanine koje nose pune sintetičkih vlakana. 39 posto ima problema s nogama, posebno stopalima, 21 posto ih zbog visokih potpetica ima oteknute noge, a 18 posto se žali na bolove u leđima povezane s modnom opremom.

Razlog za zdravstvene probleme uglavnom su preuske hlače ili općenito odjeća (28 posto slučajeva) i neudobne i pretijesne cipele (26 posto). Talijanke muči i neudobno donje rublje i hulahopke.

Stručnjaci časopisa upozoravaju posebno na preuske cipele s previsokim potpeticama koje dovode do problema s cirkulacijom u nogama. "A od toga pati gotovo svaka treća žena", napominje časopis.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju