Četvrtu večer Wella Fashion Weeka domaćoj modnoj publici predstavili su svoje kolekcije Jean Claude Jitrois, PPQ, Iva Karačić, Mia Rejc, Devota y Lomba, Marta Buzolić, Ana Kujundžić i Karaka Design.

Strani dizajneri koja su predstavljala kolekcije za proljeće ljeto 2009. bili su Claude Jitrois, PPQ I Devota y Lomba.

Jean Claude Jitrois prošao je neobičan put u svojoj karijeri. U ranim godinama predavao je psihologiju na sveučilištu u Nici, te je puno obećavao kao psiholog nakon nekoliko objavljenih knjiga, no tada ga je zaintrigirala odjeća kao druga ljudska koža. Jetseteri poput Cher i Eltona Johna ubrzo su se prepoznali u njegovim kreacijama. Danas je Jitrois ime, stil, kreativni dizajn i svjetski poznati brand.

Španjolski modni mogul Devota y Lomba prikazao se prvom pret-a-porter kolekcijom 1988. godine u Madridu. Godinu dana kasnije osvaja nagradu za najboljeg mladog dizajnera Cristobal Balenciaga, prilikom revije otvaranja madridskog Fashion Weeka 2007. godine osvaja prestižnu nagradu Fashion Dedication.

PPQ je pak kulturni londoski brand koji su 1992. godine osnovali Amy Molineaux i Percy Parker. Do laskave titule kakvu nose danas popeli su se u iznenađujućem brzom vremenu. Njihove poznate pop-šik, hip, jednom riječju cool kreacije privukle su modne ikone poput Kirsten Dunst, Sienna Miller, Keira Knightley, Sadie Frost, Jade Jagger, Kelly Osbourne, Rihanne, Lily Alen, Amy Winehouse i mnogih drugih.

Od domaćih dizajenera Ana Kujundžić je pažnju privukla korištenjem jakog kolorita i prirodnih materijala, za koju je inspiraciju našla u pariškoj uličnoj modi. Iva Karačić
koja je na osmom Fashion Weeku Zagreb osvojila prvu nagradu kao najbolji mladi dizajner na natječaju Pret-a-design, kolekciju je bazirala se na sportskoj eleganciji i sportskim krojevima koji u kombinaciji s materijalom dobivaju na eleganciji.


Elegantni sklop boja: Treća večer Wella Fashion Weeka
Seksi, lepršavo i usko: Druga večer Wella fashion Weeka
Leonardina kolekcija uspješno prodana za 90 tisuća kuna

Dizajnerica Mia Rejc inspirirana je mladim energičnim ljudima koji komuniciraju svojim modnim stilom u želji da izraze vlastitu osobnost. Čine ju kratke haljine i kombinezoni složenijih krojeva na kojima su korišteni efekti plisiranja i gužvanja, a upotpunjavaju ju velike torbe dizajnera Borisa Ičanovića koje sa sobom nose prizvuk hip-hopa i stripovske umjetnosti.

Marta Buzolić je inspirirana punk rock stilom. Poveznica s dosadašnjim kolekcijama i dalje je glamur, isticanje ženstvenosti i seksipilnosti, te materijali - svila i koža.

Iza Karaka Designa stoje Vesna Karuza i Senija Radić koje su već postale nezaobilazne na domaćim modnim događanjima. Ovog puta su se poigrale s praktičnim modelima koji osiguravaju udobnost u odjeći i u najvrućim mjesecima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju