Postoje razne cipele, no nisu sve 'it' cipele.Cipele koje je Louisa Vuittona, Marc Jacobs osmislio u svojoj kuhinji, postale su globalne. Imaju ih svi, od Chloe Sevigny, Victorije Beckham, Madonne... One su neobične, vesele, savršeno kreirane poput umjetničkog djela, ali i strašno skupe. Upoznajte Spicy cipele!

Da su cipele odjevni predmet kojemu baš nitko ne može odoljeti, već je poznata stvar. No, postoje razne cipele, ali samo neke su postale 'it' cipele na globalnoj razini.

Spicy cipele Marc Jacobs osmislio je u svojoj kuhinji, negdje oko tri sata iza ponoći. Malo perja, dragulja, najfinije kože, leopardskog uzorka i nastala su unikatne maštovite cipele koje se s pravom tretiraju kao umjetnička djela

A one se zovu Spicy cipele modne kuće Louisa Vuittona. Perje, krzno, najfinija koža i visoka potpetica, pa zeleno i crveno kamenje, narančasti ornamenti i upitna stabilnost najnovijih Jacobsovih bebica apsolutni su must-have ove sezone.

Spicy cipele nose svi - od Victorije Beckham, Heidi Klum, Chloe Sevigny, pa do Madonne koja ih je prva pronosila zahvaljujući svom više nego unosnom ugovoru s Louisom Vuittonom.

U čemu je tajna? Stilistica Louisa Vuittona Kati Grand misli kako su cipele popularne jer su vesele, funky i poput pravog umjetničkog djela.

Stoga, ne bi čovjek povjerovao kako ih je Marc Jacobs stvorio u svojoj vlastitoj kuhinji, kod kuće, u tri ujutro.

- Bilo je nešto oko tri iza ponoći kada je Marc uzeo malo zmijske kože, traku, nešto uzorka leoparda i sastavio prvi model.

Potom je njegov dizajnerski tim nastavio s radom i stvorio gotovo unikatne primjerke cipela. Svaki je par bio drugačiji.

Unikatno je očito bila ključna riječ za uspjeh, osobito u eri masovne produkcije mode.

Kopije raznih kreacija su posvuda, razne modele haljina i cipela na slavnima možete vidjeti na istim osobama na različitim stranama svijeta,a zbog recesije i masovne produkcije i dizajnerima je ponekad teško postići vrhunsku maštovitost.

No, to se nije dogodilo sa Spicy cipelama, jer za njih se mogu vezati ključne riječi za uspjeh - mašta i unikat.

Različite verzije Spicy cipela stoje između 5 i 15 tisuća kuna, odnosno jednu ili gotovo tri hrvatske prosječne plaće.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju